25.2 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Σκοπός του έργου στο Παληό είναι να σταματήσουν να τρέχουν με τα οχήματα, θα το κάνουμε εμείς αδύνατο να τρέχουν»

Το Παληό θα αλλάξει όψη όταν ολοκληρωθεί το έργο για την οδική ασφάλεια υποστήριξε στον Alpha Radio ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Αλέξης Γούλας. Ο ίδιος μίλησε για όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη της Καβάλας, από την οδό Κουντουριώτου μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και την πιάτσα ταξί της Καπνεργάτη.

«Για το Παληό έχουμε καταθέσει μία μελέτη που προβλέπει 3 κυκλικούς κόμβους και 9 υπερυψωμένες διαβάσεις. Έχουν κατατεθεί και περιμένουμε, υπάρχει προκήρυξη για ενταχθεί σε κάποια χρηματοδότηση, αυτή η ένταξη θα γινόταν 30/4 αλλά πήρε αναβολή το πρόγραμμα για 30/9 και είμαστε εν αναμονή. Έχουμε πάρει καλή βαθμολογία, ευελπιστούμε ότι θα είμαστε μέσα. Το νερό εχει μπει στο αυλάκι και κάποια στιγμή θα το δούμε να υλοποιείται. Με αυτή την παρέμβαση θα αλλάξει η μορφή του Παληού όλη. Σκοπός της υλοποίησης του έργου είναι αυτός, να σταματήσουν οι άνθρωποι αν τρέχουν με τα οχήματα, θα πρέπει να το κάνουμε εμείς αδύνατο να τρέχουν. Δεν έχουν μείνει κάγκελα στο Παληό και περιμένουμε να μας έρθουν καινούργια, η ταχύτητα, το κινητό και το αλκοόλ είναι τα κύρια αίτια για αυτή την κατάσταση. Ο πρώτος κόμβος θα είναι πάνω στο ύψωμα, ο δεύτερος θα είναι στο ξενοδοχείο Νίκολας και ο τρίτος θα είναι στην έξοδο της Ηρακλείτσας. Εκεί στο ακρωτήρι που έχουμε ένα φάγωμα του δρόμου και είναι πολύ επικίνδυνο σημείο θα γίνει μια απευθείας ανάθεση για να εξαλείψουμε την επικινδυνότητα του σημείου, ενώ μέσα στο έργο είναι και η αποκατάσταση του οδοστρώματος».

«Σχετικά με την μονάδα κομποστοποίησης από τα υλικά που προκύπτουν από διάφορες εργασίες της υπηρεσίας πρασίνου, ο νέος νόμος πυροπροστασίας μας έδειξε ότι αυτή η επένδυση θα λειτουργήσει και θα είχε αποτέλεσμα άμεσα. Το έργο ολοκληρώνεται, είναι σε πολύ καλό σημείο, σχεδόν έχει τελειώσει, η ΔΕΥΑΚ περνάει το νερό τώρα και αφού πάρουμε την βεβαίωση περαίωσης του έργου θα πάμε στη ΔΕΗ για να κάνει τη σύνδεση και τον εξοπλισμό που απαιτείται εκεί έρχονται και αυτά».

«Για την Κουντουριώτου η επιλογή μας είναι και ο κυκλικός κόμβος και η νησίδα να μείνει για παραπίσω γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα αυτή τη στιγμή με κατασκευές μέσα στο σημείο εκείνο, είναι ένα πολυσύχναστο σημείο και δε θέλουμε να μπούμε σε μπελάδες. Θα το κάνουμε μετά το καλοκαίρι. Οι τέσσερις πλευρές του έργου θα είναι τελειωμένες, τώρα τελειώνει και αυτή στη συμβολή Κουντουριώτου με Ομόνοια από την κάτω πλευρά. Στον Άγιο Νικόλαο έμειναν κάτι τελευταίες πινελιές στην οδό Σπετσών όσον αφορά την κυβόστρωση, ο ΔΕΔΗΕ θα κάνει κάποιες συνδέσεις γιατί θα φύγει το εναέριο δίκτυο, ο εργολάβος θα τοποθετήσει κάποια παγκάκια, μένουν λεπτομέρειες που δεν θα ενοχλούν τους επαγγελματίες να ασκούν τις δραστηριότητες τους».

«Για τη πιάτσα ταξί στην Καπνεργάτη, καλέσαμε τη μηχανικό, κάναμε μία ειλικρινή συζήτηση, έχουμε δει μία λύση μπροστά στην οδό Βενιζέλου όπου η φορτοεκφόρτωση θα γίνεται στο σημείο μπροστά στην πλατεία με δύο αυτοκίνητα ούτως ώστε να υπάρχει η ασφάλεια που επικαλούνταν οι φίλοι οδηγοί των ταξί. Θα διασφαλίζεται αυτή η διέλευση και με κάποιο κράσπεδο από καουτσούκ για να μην υπάρχει κανένα θέμα και να μην έχουμε προβλήματα, το είχαν προτείνει κάποια στιγμή μέσω του προέδρου τους και δε θα υπάρχει πρόβλημα, να λυθεί το θέμα. Τη λύση γύρω από τον ΟΤΕ την αφήνουμε, έχει προβλήματα και νομικά και πρακτικά».

«Για την πλατεία Καπνεργάτη το έργο προχωράει, έχει προχωρήσει η μαρμαρόστρωση στο επάνω σημείο τώρα μένουν κάποιες λεπτομέρειες ακόμα για να ολοκληρωθεί το μισό κομμάτι. Ξέρετε το υδατοπερατό σαν υλικό έχει μία ιδιαιτερότητα, έχει πολύ αυστηρούς κανόνες στην τοποθέτηση του, πρέπει η θερμοκρασία να είναι κάτω από 30 βαθμούς, είναι αδύνατο να βρούμε αυτή την εποχή τέτοιες θερμοκρασίες και προχωράμε σε επιμέρους εργασίες».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles