«Σήμερα από τις 236 περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρισκόμαστε στη 226η θέση σε απορρόφηση κονδυλίων!»

0
289

Χρειάζεται περισσότερη δουλειά η Περιφέρεια ΑΜΘ για να αναδείξει όλα της τα προτερήματα και να φτάσει εκεί που της αξίζει, δουλειά που δεν έχει γίνει όσο θα έπρεπε στα τελευταία 6 χρόνια διοίκησης του Χρήστου Μέτιου είπε μιλώντας στον Alpha Radio η Γαρυφαλιά (Λίτσα) Τσίγκα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την Περιφερειακή Σύνθεση του Χριστόδουλου Τοψίδη. Η ίδια μίλησε για την υποψηφιότητα της, γιατί επέλεξε τον Χρ. Τοψίδη και τι θεωρεί ότι πρέπει να γίνει άμεσα στην Π.Ε. Καβάλας από την Περιφέρεια.

«Η δουλειά που κάνω είναι να ασχολούμαι με επενδυτικά προγράμματα, είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων, αυτό όμως το εξασκώ σε όλη την περιφέρεια μας, δηλαδή οι τελευταίες επαφές που είχαμε με επενδυτές αφορούσαν την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη. Βλέπω λοιπόν το τι μπορεί να κάνει αυτή η περιφέρεια, βλέποντας αυτό και βλέποντας το ότι τα τελευταία έξι χρόνια μετά τη διαδοχή του αείμνηστου Παυλίδη που ανέλαβε περιφερειάρχης ο κ. Μέτιος, τα πράγματα είναι καθισμένα, δεν γίνονται ενώ θα μπορούσαν να γίνονται πολλές επενδύσεις και καλές επενδύσεις που θα φέρουν και θέσεις εργασίας, που θα ανοίξουνε και δρόμους άλλους στην περιοχή μας, ήταν ο λόγος που έκρινα ότι πρέπει να πάω με τον άνθρωπο ο οποίος δεν έχει δοκιμαστεί, μου έκανε το όραμα του που ταυτιζόταν με το δικό μου σε πολλά πράγματα και ήταν και ο λόγος που επέλεξα να συστρατευτώ μαζί του. Τον κ. Τοψίδη τον γνώρισα σε συνεδρίαση του Π.Σ. όταν περνούσαμε ένα θέμα για έναν επενδυτή και αυτό που αντιμετώπισα τότε ως ελεύθερος επαγγελματίας ήταν να πάω στην περιφέρεια μία πρόταση να την εγκρίνει και να δώσει μια απάντηση αλλά ήμασταν εκτός του ορίου των 30 ημερών, δηλαδή δεν κρατάει ούτε καν τα τυπικά που πρέπει να γίνουνε. Μία γνωμοδότηση για να έχει ισχύ πρέπει να γνωμοδοτήσει μέσα σε 30 μέρες, μετά είτε θετικά είτε αρνητικά γνωμοδοτήσει δεν έχει καμία σημασία. Τελικά όμως προχώρησε η επένδυση και είναι σε καλό δρόμο. Έχει η περιφέρεια μας πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν και δεν είναι μόνο τουριστική ανάπτυξη, μόνο αγροτική, έχει πάρα πολλά πράγματα».

«Ο κ. Μέτιος ασκεί διοίκηση 6 χρόνια, έχουμε μια γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο που έπεσε εδώ και 5-6 χρόνια, μα δεν μπορεί να μην έχει γίνει τίποτα, δηλαδή τουλάχιστον πάρτε την από κει, κάντε κάτι. Δεν το αφήνεις έτσι, το συμμαζεύω το σπίτι μου δε το αφήνω να «γκρεμιστεί». Δεύτερον η περιμετρική Καβάλας έχει μείνει εκεί 15 χρόνια, δε μπορεί να το αφήνεις έτσι. Επίσης για την περιοχή μου επειδή εγώ κατάγομαι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας, λέμε για τη Θεσσαλία όλοι και πραγματικά συμπονούμε τους ανθρώπους για αυτό που τους έτυχε. Δεν μπορεί να μην υπάρχει πρόληψη, δεν μπορεί η τάφρος των ομβρίων υδάτων στην Πέραμο να είναι έρμαιο της τύχης της και να μη γίνεται τίποτα, ας κάνουμε κάτι, ο δήμος μόνος του δεν μπορεί να κάνει πράγματα. Έχει εργαλεία η περιφέρεια να το στηρίξει, με τα χρηματοδοτικά προγράμματα που βγαίνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς σήμερα από τις 236 περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρισκόμαστε στη 226η θέση σε απορρόφηση κονδυλίων! Γιατί δεν μπορεί να λες ότι θέλω να δουλέψω και να μην μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις μελέτες, να διεκδικήσεις χρήματα, να πέσουν στο τόπο και να ζουν καλύτερα τα παιδιά μας και οι άνθρωποι που έρχονται εδώ. Δεν αρκεί να πηγαίνει στους πολιτιστικούς συλλόγους κτλ., η περιφέρεια πρέπει να σου δίνει ασφάλεια, υγιεινή, και λίγο καλύτερο τρόπο ζωής, π.χ. με την οδοποιία».

«Το πιο κοντινό του πρόσωπο, το πιο οικείο στον πολίτη είναι ο δήμος του και μετά η περιφέρεια, η περιφέρεια δεν πρέπει να είναι διακοσμητική άπραγη και αδρανής, πρέπει να έχει έργο. Ο καθένας από μας τη βλέπει μακριά την περιφέρεια, και αυτό πρέπει να αλλάξει, να μας δουν ποιο ενεργούς τους ανθρώπους από την κοινωνία. Όταν μπεις σε τέτοια θέση διοίκησης σε έχει τοποθετήσει ο κόσμος και οφείλεις να ακούς τον κόσμο, στα παράπονα, στις ανάγκες, στα θέλω του και μετά να τα αξιολογήσεις με μια ομάδα ανθρώπων, και να τα βάζεις κατά προτεραιότητα τι πρέπει να ξεκινήσει να γίνεται. Θέλει δουλειά η περιφέρεια για να φτάσει στο επίπεδο για να έχει καλή επικοινωνία με τους πολίτες».

«Οι πολίτες μας λένε κάντε κάτι αν μπείτε εσείς, δεν γίνεται έργο εδώ και 6 χρόνια, να μην είμαι τόσο ισοπεδωτική δεν υπάρχει το έργο που θα έπρεπε να υπάρχει. Μπορεί να υπάρχει κάποιο έργο αλλά είναι λίγο, δεν υπάρχει έργο, δε μπορεί με τα κουνούπια να έχει γίνει ολόκληρη ιστορία και αυτή την ώρα να μην έχει γίνει στην ουσία τίποτε, δεν γίνεται να μην έχει φτιαχτεί εκείνος ο δρόμος που συνδέει το αεροδρόμιο με την Κεραμωτή, όλος ο τουρισμός της Θάσου περνάει από εκεί, δεν έχει ασφάλεια αυτός ο δρόμος! Αυτά είναι ευθύνη της περιφέρειας και όχι των δήμων».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ