16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Ποιος τουριστικός παράγοντας θα συμμετέχει σε μία διαβούλευση αρχές Ιουνίου, εν μέσω της τουριστικής σεζόν;»

Είναι αδιανόητο να έρχεται το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της ΑΜΘ για την σεζόν που διανύουμε ενώ έχει αρχίσει ήδη η τουριστική σεζόν σημειώνει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Αντωνιάδης. Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει πως ακόμη χειρότερα, η διαβούλευση με τους φορείς του τουρισμού θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο ενώ έστρεψε τα πυρά του προς τον σημερινό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αρχοντή για παντελή απουσία από τις εξελίξεις.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής εγκρίθηκε τελικά από το περιφερειακό συμβούλιο η οποία συνεδρίαση του έγινε την περασμένη Δευτέρα 27 Μαΐου στην Καβάλα. Αυτό το πρόγραμμα έπρεπε να το φέρει η διοίκηση Τοψίδη μέχρι τα τέλη Γενάρη – αρχές Φεβρουαρίου, είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης της περιφέρειας μας ο τουρισμός –μαζί με τον πρωτογενή τομέα- και δίνουμε βαρύτητα όλα αυτά τα χρόνια να υπάρχει ένας σωστός συντονισμός για την τουριστική ανάπτυξη όλης της περιφέρειας ΑΜΘ. Αντί να έρθει όμως το συγκεκριμένο πρόγραμμα τέλη Γενάρη – αρχές Φεβρουαρίου, έρχεται τέλος Μαΐου και αυτό το καυτηριάσαμε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση που έγινε. Μάλιστα η διοίκηση δια του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη τουρισμού ο οποίος κατάγεται και από τη Θάσο του κ. Παναγιώτη Αρχοντή δεν μπόρεσε να βρει κάποια δικαιολογία».

«Μάλιστα μας έκανε φοβερή εντύπωση σε όλους τους παριστάμενους ότι ο κ. Αρχοντής εκτός από το πρόγραμμα τουριστικής προβολής που μας το έφερε μόλις την περασμένη Δευτέρα, ξεκίνησε και την διαβούλευση σε όλες τις περιφέρειες ενότητες με τους φορείς του τουρισμού για να χαράξουμε και την τουριστική προβολή μαζί με το πρόγραμμα αλλά και να υπάρχει και μία συνέργια μεταξύ της περιφέρειας και των ιδιωτών. Πραγματικά έμεινα έκπληκτος και τον ρώτησα στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου, μα τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου ξεκίνησε αυτό; Μας είπε ότι στην Καβάλα θα έχει στις 4 Ιουνίου με τον πρόεδρο των ξενοδόχων κ. Μιτζάλη και στις 7 Ιουνίου με τους τουριστικούς πράκτορες! Έμεινα έκπληκτος με ότι ξεκινά διαβούλευση για την τουριστική σεζόν εν μέσω της σεζόν! Αυτή η διαβούλευση θα έπρεπε να έχει γίνει είτε Οκτώβριο – Νοέμβριο που θα έχει περάσει η τουριστική σεζόν ή αρχές Γενάρη – Φλεβάρη!

«Δυστυχώς δείχνει αυτή η διοίκηση ότι ακόμα δεν ξέρει ή δεν πατάει σωστά και πραγματικά ενώ ήταν υποτίθεται έτοιμοι να κυβερνήσουν την περιφέρεια μας δείχνει ότι υπάρχει και ανικανότητα και έλλειψη σωστής ενημέρωσης. Όχι μόνο αυτό, αλλά μας φέρνουν ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής, η Θάσος είναι η ναυαρχίδα της περιφέρειας μας, είναι η βασίλισσα των Βαλκανίων και δεν υπάρχει ούτε μια δράση για το νησί της Θάσου ενώ και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κατάγεται από την Θάσο. Δεν υπάρχει τίποτα ούτε για το Παγγαίο, ούτε για το Νέστο αλλά και ούτε για το μνημέιο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τους Φιλίππους. Και όταν τον ρωτήσαμε γιατί δεν υπάρχει κάτι μας είπε θα το δούνε εν ευθέτω χρόνο να συμπληρώσουν κάτι. Υπήρχε μόνο ένα κονδύλι για τα βήματα του Αποστόλου Παύλου».

«Θα ξεκινήσουν την διαβούλευση στις 7-10 Ιουνίου, είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ποιος παράγοντας, τουριστικός πράκτορας, ποιος απ’ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ποιος από τους ξενοδόχους θα πάει να κάνει διαβούλευση με την περιφέρεια και τον κ. Αρχοντή εν μέσω της τουριστικής περιόδου; Ο κ. Αρχοντής αυτούς τους 5 μήνες που διοικούν ήταν χαμένος, δεν ήταν πουθενά, δεν τον είδα καν να πηγαίνει σε μία τουριστική έκθεση ενώ συμμετείχαμε σε τόσες εκθέσεις!».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles