7.4 C
New York
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Buy now

«Πιθανών να φτάσουμε στον εισαγγελέα για το επιθετικό σκυλί στον Αμυγδαλεώνα»

Απαντήσεις τόσο για το ιδιαίτερα επιθετικό σκυλί στον Αμυγδαλεώνα όσο και για τις καταγγελίες του Αίσωπου για το δημοτικό κυνοκομείο έδωσε μιλώντας στον Alpha Radio ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ζώα στο δήμο Καβάλας Χρήστος Τσιτσιλικάκης. Ο ίδιος μίλησε για τον άνθρωπο που ταίζει το σκυλί στον Αμυγδαλεώνα και αρνείται να συνεργαστεί με τον δήμο και τις αρχές ενώ εξήγησε και πως βρέθηκε το σκυλάκι με ψώρα σε μία αποθήκη του κυνοκομείου.

«Είναι ένα ιδιαίτερο σκυλί που μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια την υπηρεσία του δήμου και γενικότερα όλη την κοινότητα Αμυγδαλεώνα. Δυστυχώς ο κύριος εκεί πέρα που το ταΐζει δεν θέλει να συνεργαστεί ούτε με τον δήμο, χθες ήμασταν εκεί πέρα μπορεί και 15 – 20 άτομα, ήτανε από το αστυνομικό τμήμα των Κρηνίδων τρία άτομα, από την υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας ήμουν εγώ και ο κ. Γιαμαλίδης, ήταν δυο άτομα από την περισυλλογή ζώων, ήταν και κάτοικοι εκεί γύρω που θέλαν να βοηθήσουνε, δυστυχώς το ζώο αυτό δεν μπορεί να περισυλλεγεί με τα υπάρχοντα εργαλεία που μπορούμε να διαθέτουμε. Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση του όπλου αναισθησίας και του φυσοκάλαμου αναισθησίας το οποίο μπορεί σε απόσταση 20 και 30 μέτρα να μπορέσεις να πετύχεις για να μπορέσεις να το ναρκώσεις το ζώο. Δεν προβλέπεται αυτό νομοθετικά, δεν μπορεί να γίνει περισυλλογή, έμαθα ότι σήμερα πήγε κάποιος εκεί ειδικός για την περισυλλογή, ούτε αυτός τα κατάφερε. Έχω απευθυνθεί σε ανθρώπους στη Δράμα που μπορούν να επέμβουν και περιμένω την απάντηση τους αν μπορούν να ενεργήσουν.

«Όχι μόνο ο συγκεκριμένος κύριος δεν συνεργάζεται αλλά ήτανε χθες ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος των Κρηνίδων στο θυροτηλέφωνο και αρνήθηκε καν να βγει έξω στο μπαλκόνι, του είπε δεν βγαίνω έξω. Επειδή τα δύο κουτάβια υπάρχει φωτογραφικό υλικό ότι ήτανε μέσα στο κτήμα του, βλέπουμε με την δημοτική αστυνομία τι προβλέπεται ακριβώς για να δούμε με ποιον τρόπο μπορεί να του επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Τώρα γιατί επικαλείται ότι δεν θέλει να συνεργαστεί δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο ούτε και εγώ. Δε ξέρω αν θα φτάσουμε να απευθυνθούμε στον εισαγγελέα αλλά μάλλον θα πάμε προς τα εκεί, πρέπει να βρεθεί μία λύση γιατί υπάρχουν πολλά περιστατικά με το συγκεκριμένο σκυλί. Υπάρχουν 4 δηλωμένες καταγγελίες επιθέσεων για το συγκεκριμένο ζώο γιατί υπάρχουν και άλλα περιστατικά που δεν θεωρήθηκαν τόσο σοβαρά και δεν δηλώθηκαν».

«Το ζώο αυτό επειδή έχει εκδηλώσει επιθετικές συμπεριφορές επαναλαμβανόμενες πρέπει να περισυλλεγεί, πρέπει να πάει το θέμα αυτό στην πενταμελή επιτροπή η οποία θα αποφασίζει τι θα γίνει. Γενικότερα εμείς σαν δήμος είμαστε πολύ κατά φυσικά της ευθανασίας, αυτό το ζώο θα πάει αρχικά στο κυνοκομείο και μετά από εκεί και πέρα θα αναλάβει ο ειδικός εκπαιδευτής που έχει ο δήμος για να μπορέσει να κοινωνικοποιήσει πλέον αυτό το ζώο, αυτό είναι το σκεπτικό και αυτό θέλει ο δήμος, δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε στο σημείο της στείρωσης αν δεν μπορεί να γίνει οτιδήποτε άλλο. Πλέον σε όλα τα σκυλιά γίνονται έλεγχοι και στειρώνονται, αποπαρασιτώνονται για σκουλήκια, ακάρεα κτλ και γίνονται τα προβλεπόμενα.

«Οποιοδήποτε ζώο περιφέρεται και είναι αδέσποτο έξω, η νομοθεσία 48-30 του 21 βλέπει ότι θα πρέπει να γίνει περισυλλογή, να ελεγχθεί αν είναι κτηνιατρικά υγείας, να γίνει υιοθεσία. Αν δεν γίνει υιοθεσία προβλέπεται να πάει στο χώρο φιλοξενίας για τρεις μήνες και αν δεν σε αυτούς τους τρεις μήνες δεν γίνει υιοθεσία προβλέπεται να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον εκτός από σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, λιμάνια και γενικά όπου υπάρχει κόσμος. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο νόμος είναι αυτός».

«Στις πρώτες 20 ημέρες έχω επικοινωνήσει με όλους τους αρχηγούς παρατάξεων και τους έχω ενημερώσει, όταν απευθύνθηκα στον κ. Εριφυλλίδη μου είπε ότι εγώ έχω την κ. Αβραμίδου για αυτό, δεν ασχολούμαι εγώ με αυτό, οπότε δεν είχε την πραγματική ενημέρωση για όσα επικαλείται. Τώρα για τις εικόνες που κοινοποιούνται από τον Αίσωπο, υπάρχει ένα σκυλί που είναι στο κυνοκομείο σε ένα παράθυρο με σπασμένο τζάμι. Αυτό το σκυλάκι έχει περισυλλεγεί 29 Δεκεμβρίου και ήταν στο νοσοκομείο της Καβάλας, είχε ψώρα, όταν ρώτησα εγώ που μπορεί να μπει αυτό το σκυλάκι απομονωμένο γιατί ξέρετε αν ένα σκυλάκι που έχει ψώρα το βάλετε με άλλα σκυλιά θα κολλήσουν και εκείνα οπότε το μοναδικό διαθέσιμο μέρος που μπορούσε να μπει αυτό το σκυλί μέχρι να γίνει το καινούργιο κυνοκομείο που θα προβλέπει βάσει του νόμου όλα νόμιμα ήταν μια αποθήκη εκεί στο κυνοκομείο. Ήταν λάθος να μπει εκεί ή θα έπρεπε να μπει στα κλουβιά και να κολλήσουν όλα τα σκυλιά;».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles