25.2 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Όποιος ξέρει τον Κροκίδη και τους αγώνες του γελάει με την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης»

Τις δικές του απαντήσεις στην ανακοίνωση της Λαϊκή Συσπείρωση για αντικομμουνιστικές εκφράσεις έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος του Τόπου της ζωής μας Ξενοφών Κροκίδης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο επίμαχο περιστατικό, ενώ μίλησε και για την συνεδρίαση της λογοδοσίας στο δήμο Καβάλας και τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν.

«Στο τέλος του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου υπήρχε ένα θέμα που κληθήκαμε να ψηφίσουμε, όπως έκανε στο τέλος και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης ο οποίος εξαπέλυσε μία επιχειρηματολογία ότι εγώ ψηφίζω διαφορετικά από όλους εσάς και εννοούσε και την πλειοψηφία και την μειοψηφία, γιατί εσείς υπηρετείτε με τις επιλογές σας την άρχουσα τάξη, τα συμφέροντα των δυνατών και όχι του λαού που υπηρετούμε εμείς. Το έχει πει πολλές φορές αυτό ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης και μεις το ακούμε μια δύο δέκα φορές, κάποτε έρχεται το πέρας του χρόνου που βγαίνεις από τα ρούχα σου. Παίρνω το λόγο και λέω κύριε συνάδερφε ποια συμφέρονται υπηρετούμε εμείς από την μειοψηφία; Από την πλειοψηφία οι 21 ασκούν διοίκηση μπορεί κανείς να τους καταλογησεί κανείς διάφορα κλπ, αλλά ποια συμφέροντα υπηρετούμε; Αφήνουμε τις οικογένειες μας, επενδύουμε χρόνο για να προετοιμαστούμε σωστά, μελετούμε τα θέματα ένα ένα πριν πάμε στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς κανένα όφελος. Δε πιστεύω κανείς να θεωρεί την μικρή αντιμισθία οικονομικό όφελος. Μόνο προσφορά έχουμε, ποια συμφέροντα ακολουθούμε; Αυτή μου την αποστροφή την θεώρησε ο συνάδελφος αντικομμουνιστική».

«Εάν υπάρχουν ακροατές που είναι κομμουνιστές και γνωρίζουν τον Κροκίδη θα γελάνε, γιατί ξέρουν ποιος είναι ο Κροκίδης, ξέρουν τους αγώνες που έχει δώσει μαζί με το ΚΚΕ, στις ίδιες γραμμές, στις λαϊκές συνελεύσεις κ.ο.κ. Γελάει όποιος ακούει τέτοιο πράγμα. Ξενίζει πολλούς και στη Λαϊκή Συσπείρωση και όχι μόνο ότι ένας γιατρός έχει άποψη και την εκφράζει. Γιατί έχουν μάθει τον γιατρό να είναι ο επιστήμονας στο ιατρείο του και να ευλογεί τα γένια των κρατούντων. Εγώ διαχρονικά έχω άποψη για τα τοπικά θέματα, και όχι μόνο τα ιατρικά, αλλά έχω εντρυφήσει αυτούς τους μήνες στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου. Εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, είμαι ένας δημοκρατικός πολίτης και ένας πατριώτης, όχι όπως τελευταία εμφανίζεται το νόημα του πατριώτη, αλλά όπως ο καθηγητής Νανόπουλος έγραφε πως πατριώτης είναι αυτός που παράγει ωφέλιμο έργο και ξέρει η τοπική κοινωνία της Καβάλας ποιο είναι το έργο που έχω προσφέρει σε αυτή την κοινωνία, όχι μόνο από την ιατρική αλλά τώρα και από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου».

«Το ότι αντικαθιστώ τον Μάκη Παπαδόπουλο δεν σημαίνει τίποτε παραπάνω από ότι ο άνθρωπος έχει τις δικές του ανειλημμένες υποχρεώσεις και επαγγελματικές ενασχολήσεις, δεν σημαίνει ούτε ότι προετοιμαζόμαστε για το 2028 που ακούγεται και ότι θα πάρει κάποιος σειρά, αυτές οι αναλύσεις είναι πολύ πρώιμες.

«Ο νόμος 5056/2011 που προβλέπει την λειτουργία του δήμου και του δημοτικών συμβουλίων προβλέπει ανά δύο μήνες να γίνεται μία συνεδρίαση λογοδοσίας και εκεί οι παρατάξεις της μειοψηφίας έχουν δυνατότητα για ερωτήσεις στο δήμαρχο, τους αντιδημάρχους κτλ. Χθες ήταν μία πολύ γόνιμη συνεδρίαση, ακούστηκε από τον δήμαρχο ότι μπορεί να δημιουργήσουμε δημοτική συγκοινωνία. Ακούστηκε το θέμα του υπόγειου πάρκινγκ γιατί τα 8 πάρκινγκ που έχουμε δεν μας καλύπτουν με τις 1.800 θέσεις που υπάρχουν που με τα διπλοπαρκαρίσματα φτάνουν τις 2.200-2.300, εγώ θύμισα τόσο στο δήμαρχο όσο και στον κ. Χρυσανίδη ότι προεκλογικά όταν ο Μ. Παπαδόπουλος μιλούσε για υπόγειο πάρκινγκ του λέγανε για μακέτες και τώρα ερχόμαστε και συζητάμε αυτό το πράγμα λίγο καιρό μετά. Μεταξύ αυτών ειπώθηκε και για το πηλοθεραπευτήριο το οποίο δυστυχώς φέτος θα λειτουργήσει μόνο για δύο μήνες, με μειωμένη σύνδεση, εννιά το πρωί με τέσσερις το απόγευμα, έξι μέρες την εβδομάδα λόγω των έργων και ειπώθηκε ότι θα γίνει μία μελέτη για να δει ο δήμος αν μπορεί να υπάρχει καλύτερη διαχείριση των λασπόλουτρων από κάποιον ειδικό».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles