32.9 C
New York
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Οι περισσότεροι το ερχόμενο καλοκαίρι θα πληρώσουν 5 ίσως και 6 φορές επάνω το φόρο που πληρώνανε!»

Πολλοί από τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους που πλήττονται από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το ερχόμενο καλοκαίρι θα πληρώσουν 5 ίσως και 6 φορές επάνω το φόρο που πληρώνανε! Αυτό δήλωσε στον Alpha Radio o Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Παναγιώτης Αρσονιάδης, με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Πράγματι θα συγκεντρωθούμε στην κεντρική πλατεία και έπειτα θα πάμε με πορεία στο Διοικητήριο, αλλά η ιδιαιτερότητα της δεν έγκειται στο γεγονός ότι δεν θα γίνουν ομιλίες αλλά στο γεγονός της μαζικής συμμετοχής, εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Το ότι δεν θα γίνουν ομιλίες είναι κάτι χωρίς ουσία, εξάλλου ξέρετε αυτές οι ομιλίες κουράζουν τον κόσμο και εν πάση περιπτώσει δεν ανταποκρίνονται πλέον στις μέρες μας, είναι παρωχημένες. Έχουμε κληθεί όλοι όσοι ασχολούμαστε με το συνδικαλισμό να βρούμε κάνα περισσότερο καινούργιους τρόπους αντίδρασης, αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι η ενδυνάμωση των συλλογικών φορέων, η συσπείρωση τους γύρω από τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, γύρω από τα Επιμελητήρια που τα Επιμελητήρια μπορεί να έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα απέναντι στο κράτος ασχολούνται με την προάσπιση και προαγωγή των συμφερόντων των επαγγελματιών, έτσι ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον αυτού του είδους οι άδικες καταστάσεις από όποια κυβέρνηση τις φέρνει».

«Σήμερα βλέπουμε ότι υπάρχει μία μεγάλη αδικία, είναι μεγάλη αδικία έναντι των πολλών και διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή και είμαι έτοιμος σε λίγο να κάνω και μία σχετική δημοσίευση στο Internet, διάβασα την ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη χθες όπου αναφέρει ότι η μεταρρύθμιση αυτή αφορά την ωφέλεια των πολλών και ξεβολεύει κάποιους λίγους. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με το ότι η κυβέρνηση πρέπει να ασχολείται με την ωφέλεια των πολλών, μόνο που οι πολλοί είναι αυτοί που βάλλονται σήμερα από το φορολογικό νομοσχέδιο, οι πολλοί είναι οι επαγγελματίες, οι έμποροι και βιοτέχνες, η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας αλλά και της εκάστοτε τοπικής. Οι πολλοί είναι αυτοί που δίνουν την προστιθέμενη αξία και την απασχόληση και οι λίγοι τους οποίους τελικά δεν θα ξεβολέψει με αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο είναι οι πολύ μεγάλοι και αναφέρομαι συγκεκριμένα στις τράπεζες. Γιατί δε ξεβολεύει τις τράπεζες ο κ. Μητσοτάκης των οποίων τα κέρδη κάθε έτος ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ και είναι στο σύνολό τους αφορολόγητα! Γιατί δεν καταργεί τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών για να εισπράξει πολλαπλάσια έσοδα από τα 600 εκ. ευρώ που υπολόγισε ότι θα εισπράξει από το φορολογικό σχέδιο – έκτρωμα το οποίο δεν έχει άλλο στόχο παρά μόνο την επίθεση στους μικρούς και πολύ μικρούς επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες».

«Είναι παραπλάνηση της κοινής γνώμης να αναφερόμαστε στους πολλούς και οι πολλοί να μην είναι άλλοι από τους μικρούς και πολύ μικρούς που παράγουν αυτή τη στιγμή περισσότερο από το 65% των εσόδων του ΑΕΠ. Πάμε να αλλάξουμε τον χάρτη καταστατικής λειτουργίας της χώρας και αυτό το οποίο πραγματικά με εξοργίζει είναι γιατί πάει να γίνει αυτό στην Ελλάδα, όταν ακόμη και στην έδρα του καπιταλισμού, την Γερμανία, υπάρχουν τα αντίστοιχα ποσοστά μικρομεσαίων επαγγελματιών όπως και στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος να προσπαθεί να σβήσει τους μικρούς και πολύ μικρούς επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες από το ελληνικό χάρτη της εργασίας; Η κυβέρνηση πάει να δημιουργήσει ένα κοινωνικό αυτοματισμό, θα πάρω λέει για να δώσω στην παιδεία και στην υγεία, και τι θα πάρεις από αυτούς που δεν έχουν;».

«Υπάρχουν συναδελφοι μου που ζούνε με 5.000 ευρώ εισόδημα, γιατί αυτόν τον άνθρωπο που πραγματικά και αποδεδειγμένα βγάζει 5.000 ευρώ να τον φορολογήσει όχι με 10.500 που είναι ο μισθός του υπαλλήλου αλλά να του προσαυξήσεις και τις τριετίες της απασχόλησης, αν είναι και με κάποια μισθωτή εργασία να προσθέσεις και τον υπάλληλο του και το τραγελαφικότερο όλων να υπολογίσεις λέει και το μέσο όρο του τζίρου του κωδικού δραστηριότητας του επαγγέλματος του με προσαυξήσεις. Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να συγκριθεί με τον κωδικό δραστηριότητας των ασφαλιστικών γραφείων των Αθηνών που η Αθηνα απευθύνεται σε 5 εκατομμύρια κόσμο και εμείς στην Καβάλα σε 30-40.000 κόσμο; Πως είναι δυνατόν να δημιουργείς τέτοιου είδους ανισορροπίες;».

«Είμαι αισιόδοξος ότι η απεργιακή κινητοποίηση και ο αγώνας που θα συνεχιστεί μέχρι μην ψηφιστεί αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο τους έχουν αναγκάσει να κάτσουν με τους λογιστές τους και να δούνε πόσο θα επιβαρυνθούν και σήμερα κάνω έκκληση προς όλους, ρωτήστε τους λογιστές σας να σας πουν ότι αν ισχύσει αυτό το φορολογικό το ερχόμενο καλοκαίρι θα πληρώσετε 5 ίσως και 6 φορές επάνω το φόρο που πληρώνανε!».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles