7.4 C
New York
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Buy now

«Ο ΟΛΚ δε μπορεί να λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση του κέρδους και τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου»

Άκαρπη απέβη η συνάντηση των εκπροσώπων του ΟΕΒΕ Καβάλας με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚ Άγγελο Βλάχο για το ύψος των τελών στο λιμάνι της Καβάλας. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΕΒΕΚ Θόδωρος Χατζηχρήστος υπάρχει διάσταση απόψεων και οπτικής ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον ίδιο να τονίζει πως ο ΟΛΚ δε μπορεί να λειτουργεί αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του «μεγαλομετόχου». Ο κ. Χατζηχρήστος όμως μίλησε και για τη νέα κατάσταση με τα pos, την ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού αλλά και των τραπεζών για την διασύνδεση των προγραμμάτων όσο ο χρόνος που έχει δώσει η κυβέρνηση τελειώνει.

«Το πρόβλημα είναι σε όλους όσους εμπλέκονται, αλλά το μικρότερο κομμάτι του προβλήματος είναι σε εμάς που πρέπει να μάθουμε να χειριζόμαστε αυτή την διαδικασία. Το μεγαλύτερο όμως κομμάτι είναι ευθύνη της ΑΑΔΕ που δεν είναι έτοιμη να δεχθεί όλα αυτά αλλά και στους παρόχους οι οποίοι και αυτοί δεν είναι έτοιμοι για να αναβαθμιστούν και να υποστηρίξουν όλο αυτό. Σήμερα για παράδειγμα στη δική μου επιχείρηση δυσκολεύτηκε ο τεχνικός γιατί η τράπεζα δεν μπορούσε ακόμη να κάνει την διασύνδεση, είναι συνέχεια αυτά τα προβλήματα τα οποία όσο περνάνε οι μέρες μικραίνει και η διορία που έχουμε μέχρι την 29 του μηνός και νομίζω ότι αν δεν δοθεί παράταση θα έχουμε προβλήματα και με πρόστιμα».

«Συνεχως έχουμε διαμαρτυρίες, έχουμε παράπονα ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε με τον πάροχο είτε με τις τράπεζες και με τα POS, συσκευές που π.χ. έχει τύχει να κλειδώσουν, να προσπαθεί ο τεχνικός να το κάνει και να κλειδώνει γιατί οι τράπεζες δεν είμαι έτοιμες. Πολλά είναι τα προβλήματα, ακόμα περισσότερα προβλήματα έχει ο κλάδος της εστίασης ο οποίος καλείται να αναβαθμίσει και τις ταμειακές μηχανές με τις καινούργιες που απαιτεί το υπουργείο μέχρι τον Ιούνιο κάτι το οποίο όμως ακόμα οι εταιρίες με τις ταμειακές μηχανές δεν μας έχουν κάνει γνωστό ποια θα είναι αυτά τα μοντέλα και που θα μπορούμε να τα προμηθευτούμε».

«Για αυτό ζητάμε αυτή την παράταση ώστε και να εκπαιδευτεί ο επιχειρηματίας, γιατί τα ερωτήματα είναι πολλά ανά περίπτωση, παράδειγμα αν ο πελάτης πει θα πληρώσει με μετρητά, δει ότι δεν έχει και θέλει να πληρώσει με κάρτα ενώ έχω κόψει απόδειξη, ή αν κοπεί η σύνδεση στο ίντερνετ και το δε μπορεί να παραλάβει το παραστατικό που κόπηκε, όλα αυτά πρέπει να τα δουν όπως και τα πρόστιμα που μας έχουν ανακοινώσει το ύψος τους κατά περίπτωση. Είναι τσουχτερά και άδικα τα πρόστιμα για τα pos, όπως π.χ. αν κοπεί το ίντερνετ δε θα διαβιβαστεί το παραστατικό αλλά θα έχει κοπεί και αν γίνει έλεγχος εκείνη την στιγμή εγώ θα πρέπει να πληρώσω πρόστιμο γιατί θα είμαι εκτεθειμένος».

«Σίγουρα οι λογιστές θα μπορούν να μας βοηθήσουνε αλλά θα πρέπει και αυτοί να εκπαιδευτούν σε αυτό το κομμάτι, γιατί είναι ο κλάδος ο σχετικός με αυτά τα θέματα. Εμείς έχουμε πρόθεση να εκπαιδευτούμε αλλά θα πρέπει να μας δοθεί παράταση για να το πετύχουμε».

«Η συνάντηση με τον διευθύνων σύμβουλο του ΟΛΚ για το ύψος των τελών ήταν άκαρπη δυστυχώς, αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε από την συνάντηση που ήταν 4 ωρών, είναι ότι αναγνώρισε όλα τα προβλήματα που θέσαμε, αυτό δικαιολογεί και τη δυσαρέσκεια μας, δεν δεσμεύτηκε όμως για κανένα αναπτυξιακό έργο παρόλο που ο ίδιος μας είπε ότι γίνονται συνεχώς προσπάθειες για το ένα για το άλλο, αλλά τα αποτελέσματα δε το δικαιώνουν γιατί δεν έχουμε δει κάτι. Αυτό που μας έκανε πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά ότι συνεχώς μας έλεγε ότι είμαστε μια ανώνυμη εταιρία και το τόνιζε αυτό και ότι είχε το ρόλο του δασκάλου και εμείς ήμασταν οι μαθητές και αν δε προσέχαμε μας μάλωνε κιόλας. Νομίζω ότι το ζητούμενο για τον Οργανισμό Λιμένος είναι ότι θα πρέπει να βρει μια θέση και ένα ρόλο στην κοινωνία, γιατί το λιμάνι είναι μέρος του τόπου μας, εμείς είμαστε εδώ πέρα, πρέπει να μας καταλαβαίνουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ότι δε μπορεί να λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση του κέρδους ως ανώνυμη εταιρεία και τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

«Έργα δε θα γίνουν γιατί δε φτάνουν τα χρήματα μας είπε ο κ. Βλάχος, μετά την λέξη αύξηση για τα τέλη δε την δέχεται με τίποτα και λέει ότι είναι επαναφορά εκεί που ήταν πριν μειωθούν. Εμείς βέβαια ζητήσαμε και το κάναμε και εγγράφως να μας δοθούν τα έσοδα από τραπεζοκαθίσματα του 2014 και να συγκριθούν με του 2023, για να δούμε κατά πόσο είναι επαναφορά αυτό το πράγμα. Σε αυτό το διάστημα αναπτύχθηκαν τραπεζοκαθίσματα και στο απέναντι μέρος της παραλίας, όταν εγώ νοικιάζω 1.000 τετραγωνικά το 2014 έναντι 35 ευρώ, και σήμερα νοικιάζω 5.000 τετραγωνικά έναντι 48 ευρώ, αυτό δε λέγεται επαναφορά αλλά αισχροκέρδεια!».

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles