16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Ο Καβαλιώτης ψήφισε την σοβαρότητα, αυτόν που δεν έταζε λαγούς με πετραχήλια, αλλά πράγματα που θα γίνουν»

Η νίκη της 8ης Οκτωβρίου και κυρίως η έκταση της είναι η απάντηση των δημοτών για το αν έχει γίνει έργο, για το ποιος διαχειρίζεται το δήμο με σοβαρότητα αλλά και μία απάντηση στην εμπάθεια με την οποία αντιμετωπίστηκαν άνθρωποι από μερίδα του τύπου της Καβάλας τόνισε στον Alpha Radio o δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. Ο κ. Μουριάδης εξήγησε πως προέκυψε αυτή η διαφορά από τον δεύτερο, τι ζύγισε ο κόσμος που ψήφισε, γιατί ήταν τόσο μεγάλη η αποχή και γιατί η λάσπη δεν στάθηκε αρκετή να φρενάρει την πορεία που είχαν πάρει τα πράγματα.

«Προεκλογική εβδομάδα ξεκινά, αλλά με δύο υποψηφίους πλέον, με ένα σημαντικό προβάδισμα, αυτό δε σημαίνει ότι έχω βγει δήμαρχος, υπάρχει όμως ένα σημαντικό προβάδισμα το οποίο λίγο δύσκολο να καλυφθεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς στις εκλογές τι θα συμβεί. Είχα τα αποτελέσματα από δημοσκοπήσεις που είχα κάνει από δύο διαφορετικές εταιρείες οι οποίες δείχνανε το ίδιο, δηλαδή ότι το 35%, ήταν λίγο διαφορετικό το ποσοστό του δεύτερου που ήτανε 17%, με την αναγωγή που γινόταν εγώ πήγαινα μεταξύ 40 και 42 αλλά τελικά πήγε στο 38 και του κ. Παπαδόπουλου που πήγε στο 24. Αλλά χωρίς μεγάλες αποκλίσεις έπεσαν μέσα και οι δύο δημοσκοπήσεις. Η καλύτερη δημοσκόπηση φυσικά γίνεται στην κάλπη, αλλά αυτό ήταν μία απάντηση σε όσους βγαίνανε και λέγανε ότι πάνε στήθος με στήθος με το Μουριάδη».

«Αυτό το στήθος με στήθος ήξερα ότι δεν υπάρχει, έβλεπα την αντίδραση του κόσμου και ιδίως τις δύο τελευταίες εβδομάδες που έπαιρνα αυτό το θετικό μήνυμα, με χαροποίησε πάρα πολύ το γεγονός ότι στη Δ.Ε Φιλίππων πήγα πάρα πολύ καλά, πλησιάσαμε το 50% εκτός από την Λυδία. Όλες οι άλλες κοινότητες βγάλανε τοπικά συμβούλια που πρόσκεινται στη δική μας παράταξη και μάλιστα στην κοινότητα των Φιλίππων που δεχθήκαμε την επίθεση ότι αδιαφορούμε για νερό, τελικά απέδειξε ο κόσμος ότι έχει κρίση και καταλαβαίνει».

«Ο Καβαλιώτης ψήφισε με τη σοβαρότητα, δεν είναι μομφή για τους συνυποψηφίους μου, αλλά υπήρχε ένας υποψήφιος δήμαρχος ο οποίος δεν έταζε λαγούς με πετραχήλια, έλεγε πράγματα που μπορούν να γίνουν και θα γίνουν. Άρα η σοβαρότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, επίσης παρόλο που προσπάθησαν να πούνε ότι δεν έγινε έργο, τελικά έχει γίνει έργο και μάλιστα ένα έργο το οποίο θα αρχίσει να φαίνεται από δω και πέρα. Αυτά τα 4 χρόνια δουλέψαμε, σκύψαμε το κεφάλι κάτω, δεν είχαμε τυμπανοκρουσιές, δεν έβγαινα κάθε τόσο να πω έκανα εκείνο ή το άλλο, δοξάστε με. Αυτό οι δημότες το εκτίμησαν».

«Η συμμετοχή και η αποχή είναι περίπου τα ίδια ποσοστά που είναι σε όλη την Ελλάδα και είναι πολλοί οι λόγοι που φαίνεται τόσο μεγάλο το ποσοστό, το ένα είναι ότι οι εκλογικοί κατάλογοι πρέπει να επικαιροποιηθούν, διότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γεννηθεί το 1931 που πολλοί εξ αυτών έχουν αποβιώσει και αυτοί φαίνονται σα να μη πάνε να ψηφίσουν. Επίσης οι δημοτικές δεν είναι σαν τις βουλευτικές, στις αυτοδιοικητικές ψηφίζουμε για αυτούς που θέλουν να μας εκπροσωπούν όμως δεν είναι οι βουλευτικές που βγάζουν βουλευτές και κυβέρνηση και φέτος ο κόσμος δεν μετακινήθηκε για να έρθει να ψηφίσει γιατί υπολογίζει και τα έξοδα για να έρθει κάποιος από την Αθήνα π.χ. το κόστος είναι μεγάλο, όπως και οι φοιτητές που με το ζόρι τα βγάζουν πέρα, δεν ήρθαν να ψηφίσουν. Βέβαια υπάρχει και το μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων οι οποίοι αδιαφορούν και λένε εμένα τι με νοιάζει, όλοι ίδιοι είναι που είναι πολύ κακό, γιατί όταν δεν γίνονται πράγματα αρχίζουμε και φωνάζουμε. Τι έκανες εσύ για να αλλάξει αυτό; Πάντως είμαστε στα ποσοστά της αποχής που είναι όλη η Ελλάδα».

«Οι έδρες μας στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι 21 ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι πολλοί όπως ο Θ. Παπαδόπουλος και ο Λ. Παππάς που δεν ήταν εκ νέου υποψήφιοι και έχουμε νέους πρωτεύσαντες, είναι άτομα με τα οποία έχουμε δουλέψει και έδειξε ο κόσμος να τους ξέρει λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους για αυτό πήραν αυτό τον αριθμό των σταυρών. Το καλό είναι ότι το ψηφοδέλτιο ανανεώνεται και σε περίπτωση που βγούμε δε θα μείνει κανείς χωρίς να αξιοποιηθεί. Θα υπάρχει και μια διαφορετική οργάνωση του δήμου, η εμπειρία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, είναι άλλο να βγαίνεις πρωτη φορά και να ψάχνεις τα βήματα σου για το που πας και μας τυχαίνει και κορονοιός, τώρα όμως ξέρω τι πρέπει να αλλάξω σε κάθε τομέα και στις υπηρεσίες, όλα αυτά τώρα με σύνεση και για το καλό του δήμου θα δρομολογηθούν».

«Συνήθως αυτούς που πετροβολούν είναι τα δέντρα που έχουν καρπούς, υπήρχε φοβερή εμπάθεια με συγκεκριμένα πρόσωπα της δημοτικής μας ομάδας. Αυτή η εμπάθεια δεν δικαιολογείται, εδώ κάνουμε ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα γίνουν στην δημοτική ενότητα των Φιλίππων το οποίο μετά τα τενάγη είναι το μεγαλύτερο, το έργο της ύδρευσης από το Κεφαλάρι και προσπαθούν να το μειώσουν και να που ότι δε θα γίνει, ενώ όλα έχουν δρομολογηθεί ή ότι θα μείνει η Καβάλα χωρίς νερό γιατί θα μας το κόψει η ΔΕΗ, αυτά όλα πληρώνονται, εδώ είμαστε και είναι ένα καλό μάθημα για τον τύπο ότι πρέπει να είναι αντικειμενικός και όχι αργυρώνητος».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles