Οι πολιτικοί που κολυμπούν σε μια πισίνα από χρήμα της διαφθοράς ειρωνεύονται και κάνουν σχέδια για την κοινωνία και ταυτόχρονα βάλανε όλους μέσα στην διαφθορά για να αισθάνεται ο καθένας από αυτούς ένοχος υποστήριξε ο ομότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργος Κοντογιώργης σε συνέντευξη του στον Alpha Radio. Ο ίδιος υποστήριξε πως η δυτική πολιτική στην οποία στρεφόμαστε θέτει την κοινωνία στο περιθώριο και στην ιδιωτεία και ότι σήμερα ζούμε το καθεστώς της απολυταρχίας που μας το σερβίρουν ως δημοκρατία.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξέλιξη του κόσμου δεν καθορίζεται από εμάς, είναι άλλα μεγάλα κέντρα που αποφασίζουν, με βάση τον δυτικό κανόνα και το σημείο που βρίσκεται σήμερα, ότι η ιστορία θα προχωρήσει χωρίς να αλλάξει το παραμικρό, ούτε στο πολιτικό, ούτε στο οικονομικό σύστημα, ούτε στο κοινωνικό σύστημα. Επομένως μας λένε ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε ποιον θα ανεβάσουμε πάνω για να κάνει τα ίδια που κάνει και ο προηγούμενος. Αυτό το σύστημα θεωρεί ότι πρωταρχικός σκοπός είναι η κοινωνία να είναι στο περιθώριο, δηλαδή στην ιδιωτία. Εάν αυτό το μεταφέρουμε στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον δυτικό κόσμο, πρέπει να συνομολογήσουμε ότι εδώ είμαστε, η ανώτερη έκφραση της δημοκρατίας έχει κατακτηθεί και επομένως ας καθίσουμε στα αυγά μας γιατί εάν δεν μας αρέσει, η άλλη λύση είναι το αυταρχικό καθεστώς. Αυτό για μεν τη δύση, στοιχειοθετεί αυτή τη στιγμή μία απόλυτη παρακμή και κυρίως αντιδραστική λογική απέναντι στις εξελίξεις, μας λέει να σκεφτόμαστε με βάση ότι έχουν διαμορφώσει τον 18ο αιώνα, δύο αιώνες και πλέον να σκεφτόμαστε με τους όρους της φεουδαρχίας και της απολυταρχίας. Εάν το θέλουν αυτό βεβαίως θα έλεγα ότι οι ίδιοι συνομολογούν ότι σήμερα ζούμε το καθεστώς της απολυταρχίας που μας το σερβίρουν ως δημοκρατία».
«Αυτό που κρύβουν κάτω από το χαλί είναι η αιτία του σημερινού προβλήματος, είναι ότι μας εμφανίζουν στα μυαλά μας και μας έχουνε πείσει και μάλιστα υπερασπιζόμαστε με φανατισμό ότι ζούμε στην απόλυτη δημοκρατία την στιγμή που δεν είναι παρά εκλόγιμη μοναρχία και μάλιστα δεν είναι απλώς εκλόγιμη μοναρχία και για τα καθ’ ημάς αλλά και για τα δυτικά πια εκφυλισμένη αλλά η απόλυτη αυτή εκφυλισμένη εκλόγιμη μοναρχία μας λένε ότι είναι και το μοναδικό πολίτευμα και δεν υπάρχει εξέλιξη. Δηλαδή λέμε σε ένα παιδί 5 ετών, ότι πρέπει να σκέφτεται το μέλλον του στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του με τους όρους της ηλικίας των 5 ετών και όχι να εξελιχθεί. Αυτό μας ζητάνε. Αυτό τι σημαίνει αν το βάλουμε στα καθ’ ημάς, ζούμε την απόλυτη παρακμή και μάλιστα με υπαρξιακούς όρους, διότι ακριβώς μας έπεισαν να σκεφτόμαστε με τον δυτικό κανόνα. Δεν τίθεται καν το θέμα δηλαδή αν θα έχουμε συμμαχίες με τη δύση ή με την ανατολή ή οπουδήποτε, να σκεφτόμαστε με τον δυτικό κανόνα της μη εξέλιξης, μιας κοινωνίας που έχει άλλες διαδρομές που δεν ήταν φεουδαλικές. Και μάλιστα μίας ιδιωτείας που έχει από πάνω ένα απολύτως εκφυλισμένο πολιτικό σύστημα, εντελώς διεφθαρμένο, και καλεί μέσα ότι εκπροσωπεί σε αυτή τη χώρα η Ελλάδα της ασχήμιας, όλη τη διαφθορά, όλη τη διαπλοκή, σε βαθμό που οι πολιτικοί μας ηγέτες και οι εκπρόσωποι στο εξωτερικό αισθάνονται υπερήφανοι και δε ντρέπονται να πηγαίνουν στην Ευρώπη που τους ελεινολογούν.
«Λέω πολλές φορές, ο Έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει στις Βρυξέλλες, δεν σκέφτεται ότι γύρω του σιγοψυθιρίζουν ότι έρχεται ο διεφθαρμένος εδώ; Αλλά μετά σκέφτομαι ότι δεν αποκλείεται να τον θεωρούν και δάσκαλο για να μάθουν και αυτοί πως θα οργανώσουν τη διαφθορά, να τους δώσει συμβουλές! Το πολιτικό σύστημα δεν έχει καμία νομιμότητα διότι το ίδιο το σύνταγμα το οποίο το προβλέπει παραβιάζεται από αυτούς τους οι οποίοι είναι οι συντελεστές του. Το βλέπουμε τι γίνεται κατά την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να οργανώνουν πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού τον αφανισμό του. Το ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι η απλή κλοπή δημοσίου χρήματος, είναι η απόλυτη διαφθορά και ο αφανισμός της αγροτικής παραγωγής και της υπαίθρου. Το ερώτημα είναι θα πληρώσει κανείς για αυτό; Γιατί ο διαγκωνισμός που γίνεται με βάση το άρθρο 86 είναι ποιος θα επιρρίψει στον άλλον την ευθύνη ενώ την έχουν όλοι μαζί.
«Από την άλλη εκτός του ότι δεν έχει νομιμότητα διότι την έχουν παραβιάσει οι ίδιοι οι συντελεστές του το πολιτικό σύστημα, δεν έχουν οι ίδιοι νομιμοποίηση, ούτε το πολιτικό σύστημα το οποίο αμφισβητείται, ούτε και οι πολιτικές τους δηλαδή η ίδια η πολιτική. Βλέπουμε ότι από τα μικρά παιδιά μέχρι τους μεγάλους, ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν στις εκλογές βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πολιτικό προσωπικό το οποίο το αμφισβητούν σε όλα τα επίπεδα, ιδρώνει κανενός το αυτί; Όχι βέβαια, διότι όταν κάποιος έχει τα παντα δεν έχει λόγο να ενοχλείται. Το κράτος είναι μια πισίνα χρήμα και κολυμπάνε μέσα σαν τον Σκρουτζ Μακντάκ και από εκεί ειρωνεύονται και κάνουν σχέδια για την κοινωνία, για να την καταπροσβάλουν σε αυτό που βρίσκονται εκεί και να την ενοχοποιήσουν. Δεν υπάρχει το εμείς, δεν έχει βούληση ή άποψη, ο καθένας από εμάς έχουμε άποψη, αυτοί που έχουν την κουτάλα στα χέρια τους ξέρουν να τη χρησιμοποιούν για να εξαγοράζουν. Βάλανε όλους μέσα στην διαφθορά για να αισθάνεται ο καθένας από αυτούς ένοχος, αλλά το ερώτημα είναι θα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους; Γιατί εκλεγήκαν και βρίσκονται σε αυτή την θέση; Για να οργανώσουν τη διαφθορά και τον αφανισμό της χώρας ή για να αναπτυχθούν δημόσιες πολιτικές; Για σκεφτείτε εάν γινόταν σωστή διαχείριση των χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα δημόσια έργα μέχρι τις χρηματοδοτήσεις της αγροτικής παραγωγής και λοιπά, για σκεφτείτε που θα ήταν η χώρα σήμερα. Όταν εξαθλιώνουν έναν ολόκληρο λαό και τον κάνουν πελάτη τους, δεν είναι ότι ο λαός αυτός είναι υπεύθυνος, αυτοί βάζουν το χορό, αυτοί έπρεπε να ελέγχουν και να οργανώνουν κατά τρόπο μη διεφθαρμένο και συγχρόνως παραγωγικό και συγχρόνως να ελέγχουν αυτούς οι οποίοι κάνουν τις βρωμοδουλιές ή επιχειρούν. Εάν βρεθείτε σε ένα χωριό που έχει την γιορτή του και φέρνει βιολιά στην πλατεία και παίζουν τα βιολιά τσάμικο ή καλαματιανό, εάν εσείς ή εγώ θελήσουμε να παίξουμε και να χορέψουμε τανγκό θα μπορέσουμε; Θα τους καλέσουν πάλι με τη μειοψηφία της πλειοψηφίας, γιατί δεν έχει απαρτία το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν μετράει δηλαδή το ελάχιστο που θα έπρεπε να έχει για να εκλεγούν και με 10% και με 5% θα εκλεγούν πάλι, αυτό είναι εγκληματικό, είναι διαφθορά σκέτη που οι διάφοροι διαφθαρμένοι συνταγματολόγοι μαζί με τους πολιτικούς το έφτιαξαν, το δεύτερο είναι αυτό που συζητιέται σήμερα, εάν ένα έγκλημα που σκοτώνει 57 άτομα επειδή ακριβώς έχουν εγκαταλείψει τα τρένα στην πελατειακή κατάσταση και στην εγκατάλειψη, εάν έχουν οργανώσει το ΟΠΕΚΕΠΕ και σου λένε μετά από τέτοια διαφθορά και πρόστιμα ό,τι είναι πλημμέλημα, ε σημαίνει ότι διαπράττουν απάτη πρώτου μεγέθους! Διότι το πολιτικό έγκλημα δε κρίνεται με βάση αν είναι εκ προθέσεως ή όχι, αλλά αντικειμενικά από την ζημιά που προκάλεσε στην κοινωνία».