25.2 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Ο αναπτυξιακός οργανισμός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ιδιαίτερα στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου»

Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε υπέρ της δημιουργίας αναπτυξιακού οργανισμού από το δήμο Καβάλας –παρά της ενστάσεις που έθεσε- εξήγησε εκ μέρους της παράταξης Ο Τόπος της ζωής μας, Ξενοφών Κροκίδης. Ο ίδιος επίσης αναφέρθηκε στην συζήτηση που έγινε για τις παραβιάσεις του κανονισμού στάθμευσης στην Παναγία αλλα και στο τι θα γίνει τελικά με την πιάτσα των ταξί μπροστά από τον ΟΤΕ.

«Για τον Αναπτυξιακό οργανισμό εμείς σαν παράταξη ψηφίσαμε ναι, παρότι εκφράσαμε τις ενστάσεις μας και ακούσαμε και τους παρευρισκόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά σαν παράταξη ψηφίσαμε υπέρ του αναπτυξιακού οργανισμού του δήμου, παρότι έχουμε πολλές ενστάσεις. Μία εξ αυτών είναι ότι είναι αρχικά μονομετοχική, δηλαδή μετέχει μόνο ο δήμος Καβάλας ενώ σε άλλη εμπειρία από την περιοχή μας συμμετέχει ο δήμος Νέστου με το δήμο Τοπείρου. Η απάντηση του δημάρχου είναι ότι στο μέλλον μπορούν να προστεθούν και άλλοι παίκτες, όπως το Επιμελητήριο, εγώ πρότεινα τον δήμο Δοξάτου μιας και είναι γειτονικός δήμος. Ο δήμος Παγγαίου προσπαθεί να βρει μία άλλη λύση όσον αφορά την αναπτυξιακή μαζί με άλλους δήμους, άρα ένα ήταν αυτό το στοιχείο της κριτικής. Το άλλο είναι στοιχείο της χρηματοδότησης γιατί υπάρχει και μία μελέτη από το ινστιτούτο τους της ΚΕΔΕ, υπάρχει μια οικονομοτεχνική μελέτη από την ΕΤΑΑ, που μας λέει πόσους εργαζόμενους πρέπει να αναπτύξει, ενώ η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι δεν χρειαζόμαστε πολλούς, χρειαζόμαστε ένα πρόεδρο, έναν διευθύνοντα σύμβουλο που την αρχική φάση θα είναι και χωρίς αμοιβή και χρειαζόμαστε λίγους εργαζόμενους και θα τους βοηθούν εργαζόμενοι του δήμου των αντίστοιχων περιοχών. Ήδη ο δήμος συμμετέχει σε διάφορες αναπτυξιακές όπως ο Βιώσιμος δήμος, η ΔΕΠΑΝ, η Αναπτυξιακή Καβάλας με επικεφαλής τον κ. Σκορδά κτλ. Πιστεύουμε ωστόσο πως ο αναπτυξιακός οργανισμός μπορεί αν λειτουργήσει σωστά να παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο και ένας από αυτούς είναι στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, γιατί με την κατάργηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ πρέπει να βρούμε άλλον διαχειριστή για τα 55 ακίνητα της».

«Συζητήθηκε ο κανονισμός στάθμευσης στην Παναγία, εμείς για τον κανονισμό λέμε ότι όταν πας να κάνεις κάτι κάποιους θα τους πειράξει, όταν θες να περιφρουρήσεις κάτι κάποιους δυστυχώς θα τους… αδικήσεις. Όμως συμφωνήσαμε στον κανονισμό και πρέπει να τηρηθεί και βέβαια ήδη παρουσιάστηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Τσιτσιλικάκη, ότι υπάρχουν κουτοπονηριές κάποιων που νοικιάζουν τα σπίτια τους με airbnb και προχωρούν σε παραβιάσεις αυτών που έχουν συμφωνηθεί και βρίσκονται αντιμέτωποι με την δημοτική αστυνομία. Είναι δύσκολη περιοχή, έχουμε πάει και σε πόλεις του εξωτερικού και στις παλιές πόλεις δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Όλοι πρέπει να τηρούμε αυτό που συμφωνήσαμε χωρίς κουτοπονηριές γιατί είναι περιοχή ιδιαιτέρου κάλους και αισθητικής».

«Εμείς ήμασταν έτοιμοι να συζητήσουμε το θέμα της πιάτσας των ταξί, εγώ εξέφρασα την άποψη μου γιατί χθες εκτελούσα χρέη επικεφαλής της παράταξης, εμείς είμαστε μαζί με την μελέτη που κατέθεσαν τα σωματεία των ταξί και συνυπογράφει η Α. Τσανάκα η πρώην βουλεύτρια, που δίνει την δυνατότητα να παρκάρουν περιμετρικά αν θέλετε του κτιρίου του ΟΤΕ που βλέπουμε ότι ήδη παρκάρουν εκεί από τον ΟΤΕ που το θεωρούν λίγο προνομιακό τους δικαίωμα. Υπάρχει αυτή η λύση που και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν την είχε τόσο μελετήσει και μετά βρέθηκε μία λύση, μίλησα με την κ. Τσανάκα, ακούσαμε τους φίλους ταξιτζήδες και ειπώθηκε από τους ίδιους ότι από τις 10 πιάτσες που υπάρχουν στο κέντρο αυτή η πιάτσα είναι αυτή με την μεγαλύτερη πελατεία από όπου διακινούν τον περισσότερο κόσμο από όλες. Να πούμε ότι και στην αρμόδια επιτροπή όλοι ψήφισαν αυτή την λύση που προτάθηκε από τα σωματεία ταξί».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles