19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

Με 4 Καβαλιώτες οι προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Από 4 Καβαλιώτες ανάμεσα στους 9 υποψηφίους από όλη την Αν. Μακεδονία – Θράκη, απαρτίζεται το ψηφοδέλτιο των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που θα αναδείξει ποιοι θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Για την διαδικασία αυτή, την σημασία των ευρωεκλογών και το ρόλο της Ε.Ε. στη ζωή μας αλλά και τα πολιτικά προτάγματα εν όψει της εκλογικής μάχης μίλησε ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.

«Εμείς επιλέξαμε με βάση το καταστατικό μας ότι η διαδικασία επιλογής υποψηφίων και για τους βουλευτές και για τους ευρωβουλευτές θα ζητάμε τη γνώμη των μελών μας και της κοινωνίας. Άρα με βάση αυτό την Κυριακή κάνουμε προκριματικές εκλογές, από τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 9 άτομα για την περιφέρεια της ΑΜΘ από τους οποίους οι δύο πρώτοι θα είναι στο ευρωψηφοδελτίο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι σίγουροι είναι ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά που είναι ήδη ευρωβουλευτές και θα συνεχίσουνε να είναι υποψήφιοι και πέντε ακόμη άτομα τα οποία θα επιλέξει ο πρόεδρος άρα λοιπόν 7. Οι υπόλοιποι θα βγούνε μέσα από αυτή τη διαδικασία η οποία γίνεται ανά περιφέρεια».

«Ο τρόπος για να ψηφίσει κάποιος σε αυτές τις εκλογές είναι διπλός, είτε ηλεκτρονικά θα έπρεπε να κάνει εγγραφή με την Κυριακή και να ψηφίσει ηλεκτρονικά ειτε με κάλπη. Οι κάλπες θα στηθούνε στους γνωστούς χώρους που χρησιμοποιήσαμε και την προηγούμενη φορά για την εκλογή του προέδρου, δηλαδή στην αίθουσα Νικόλαος Μάρτης στην Καβάλα, στην Ελευθερούπολη στο δημαρχείο, στη Θάσο στον Πρίνο στο κοινοτικό κατάστημα, στην Χρυσούπολη στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε την Κυριακή όλη μέρα θα ψηφίζουμε για να αναδείξουμε τους δύο υποψηφίους της ΑΜΘ. Τώρα οι 4 από τους 9 είναι από την Καβάλα, εκτός από τον Χάρη Κολοζώφ, είναι ο Παύλος Παπαδόπουλος που ήταν υποψήφιος στις δημοτικές με τον Γ. Εριφυλλίδη, η Παπανδρέου Θεοδοσία και η Αθανασία Χατζηφωτίου. Υπάρχουν πολλοί ακαδημαϊκοί στις υποψηφιότητες και από πολιτικά στελέχη είναι ο Στογιαννίδης Γρηγόρης που ήταν βουλευτής Ξάνθης 2015-19 και είναι τώρα υποψήφιος για τις ευρωεκλογές. Οι Καβαλιώτες που θα ψηφίσουν την Κυριακή δε θα επιλέξουν ανάμεσα στους 4 Καβαλιώτες αλλά από τους 9 της περιφέρειας και οι 2 από τους 9 θα εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωψηφοδέλτιο. Η διαδικασία δεν είναι μόνο για τα μέλη, μπορούν και οι φίλοι του κόμματος να έρθουν και να ψηφίσουν».

«Το ενδιαφέρον ήταν έντονο για τις φετινές ευρωεκλογές και θα πρέπει να δώσουμε εύσημα στους Έλληνες ευρωβουλευτές που ανέδειξαν ποιος ειναι ο ρόλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Επιτέλους νομίζω ότι μετά από πολλά χρόνια συμμετοχής Ελλήνων ευρωβουλευτών έχουμε απτά παραδείγματα για το πώς μπορεί να λειτουργήσει το ευρωκοινοβουλίο σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας και αρχίζει να αντιλαμβάνεται και ο Έλληνας ότι εδώ πραγματικά υπάρχουν δυνατότητες που πραγματικά μπορούν να γίνουνε πράγματα στο ευρωκοινοβούλιο. Για αυτό νομίζω ότι εξαιτίας της δουλειάς αυτής που έγινε και η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη και αναβαθμίζεται στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών ο ρόλος του ευρωβουλευτή αλλά και του ευρωκοινοβουλίου γενικότερα και συνολικά του πως λειτουργεί η Ε.Ε. από την στιγμή που βλέπουμε στη χώρα μας να έχουμε προβλήματα υποβάθμισης και των θεσμών και της λειτουργίας της δικαιοσύνης και οικονομικά προβλήματα που μπορούν εκεί να βρουν λύσεις. Όλοι ξέρουμε ότι περίπου το 70% της εθνικής νομοθεσίας πηγάζει από την νομοθεσία της Ε.Ε. Σιγά σιγά αντιλαμβανόμαστε όλοι ποιος είναι ο ρόλος και ποιες οι δυνατότητες παρέμβασης της Ε.Ε. στα πράγματα που μας αφορούν».

«Οι αναφορές στα Τέμπη είναι ενδεικτική του πώς μπορεί το δίκιο να πάει μπροστά, η δικαιοσύνη να βρει διεξόδους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πάρα πολλά άλλα πράγματα όπως η καθιέρωση ενιαίου ευρωπαϊκού μισθού, κατωτάτου μισθού, όπως οι διεκδικήσεις για τη δικαιοσύνη και την παρουσία στο ευρωκοινοβούλιο, όπως η κοινή αγροτική πολιτική η οποία δεν έδωσε βάση η ελληνική κυβέρνηση και έχουμε τεράστια προβλήματα σήμερα εκ των υστέρων γιατί όταν έχει γινότανε η διαπραγμάτευση δεν βάλαμε τα ζητήματα της χώρας μας και τα βρίσκουμε τώρα μπροστά μας, όχι ως κυβέρνηση αλλά ως πολίτες και αγρότες. Υπάρχουνε πάρα πολλά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να τονίσουμε, θα πρέπει να προτείνουμε λύσεις και εμείς αυτό θα κάνουμε, δεν θα προτάξουμε μόνο τα Τέμπη. Δεν θα προτάξουμε αυτό το έγκλημα για να πούμε πόσο κακή είναι η κυβέρνηση, αλλά θα προτάξουμε τις προτάσεις που εμείς θέλουμε για να γίνει η ζωή των Ελλήνων πολιτών καλύτερη».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles