16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Κάποιοι μας χτυπήσανε πατριωτικά όπως η Ελληνική Λύση και κάποιοι θρησκευτικά όπως η Νίκη»

Επιβεβαιώθηκε η διαπίστωση ότι η ΝΔ κινδυνεύει και χάνει από τα δεξιά της υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας Μπάμπης Δράκος. Ο ίδιος έκανε ανάλυση του αποτελέσματος εξηγώντας πως Ελληνική Λύση και Νίκη χτύπησαν τη ΝΔ στην πατρίδα και την θρησκεία, συμπληρώνοντας πως νομοσχέδια όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και το φορολογικό των ελευθέρων επαγγελματιών δυσαρέστησε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ.

«Πράγματι όλοι θέλαμε το 3 μπροστά από το ποσοστό της ΝΔ, για αυτό μας ξάφνιασε πολλούς το χθεσινό αποτέλεσμα ότι δεν αναμέναμε να έχουμε μπροστά μας το 2. Ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι και μάλιστα και πριν να ανοίξουν οι κάλπες, όλοι λέγαμε ότι θα έχουμε το 3 μπροστά το οποίο το είχαμε βάλει ως βάση. Βέβαια η πύρρειος νίκη αυτή είναι η αρχή για να σκεφτούμε αυτό το οποίο πάντα στην προεκλογική κίνηση λέγαμε, αυτή την χαλαρότητα, αυτή την αποχή, την αδράνεια της παράταξης και του κόσμου όσον αφορά αυτές τις εκλογές. Αυτά με δεδομένο ότι αυτές οι εκλογές ήταν η πρώτη φορά που γίνανε μόνες τους, εξ ου και η μεγάλη αποχή γιατί όταν η αποχή είναι πολύ μεγάλη πλήττει όλα τα κόμματα. Σε αυτά προστίθενται όλα αυτά συν κάποια νομοσχέδια όπως είναι το φορολογικό, όπως είναι ο γάμος των ομοφυλοφίλων που αγγίξανε τη συντηρητική βάση της Νέας Δημοκρατίας , έφεραν αυτό το αποτέλεσμα».

«Η ΝΔ εξ εμπειρίας σας το λέω είναι ζωντανός πολιτικός οργανισμός, παράγει πολιτική σε καθημερινή βάση και σε πολλά επίπεδα, σημαίνει ότι πρέπει να αναγνώσουμε σωστά το αποτέλεσμα και να προχωρήσουμε σε διορθωτικές κινήσεις, ώστε να μπορέσουμε αυτή η παράταξη η οποία είναι η γνήσια λαϊκή πατριωτική κίνηση στη χώρα, διότι εκεί έχασε η ΝΔ, από τα δεξιά της. Το λέγαμε ότι δεν κινδυνεύει από τα αριστερά της, κινδυνεύει από τα δεξιά της, γιατί πήγαν να εκμεταλλευτούν τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τις χριστιανικές τους ευαισθησίες, είτε ήταν Ελληνική Λύση είτε ήταν Νίκη και τα κατάφεραν! Τι κάναμε εμείς προς αυτή την κατεύθυνση; Ότι κάναμε δεν απέδωσε, εκ του αποτελέσματος. Εγώ δεν είδα αλαζονεία, έχετε δει αντιπολιτευόμενα κόμματα να μη μπορούν να αυξήσουν τα ποσοστά τους;».

«Το λέγαμε για τη Μακεδονία και τη Θράκη, το βλέπαμε εμείς που γυρίσαμε το νομό, εγώ σε προσωπικό επίπεδο που γύρισα και τρεις και τέσσερις φορές το νόμο την έβλεπα την πίεση, πολλές φορές ήμασταν με βουλευτές παρέα και την πίεση την δεχόμασταν. Σε κλειστές πόρτες το συζητήσουμε μήπως δε πάμε καλά, μήπως δε τα είπαμε στον Σταικούρα που ήταν ο υπεύθυνος της Περιφέρειας μας; Τα              είπαμε στο οργανωτικό που ήμασταν σε καθημερινή επαφή το ένα με το άλλο, τι να κάνουμε και τι δεν κάναμε και τι θα θέλαμε να γίνει. Βεβαίως οι ελλείψεις, είναι ελλείψεις, δεν έχει νόημα να είμαστε μετά Χριστών προφήτες, η τέχνη του προβλέπειν είναι το πρώτο στα πολιτικά κόμματα και σε αυτούς που ασκούν πολιτική».

«Η αλαζονεία 2-3 προσώπων δε παίζει ρόλο, η αλαζονεία της κυβέρνησης εάν υπάρχει και αν ο κόσμος να βλέπει τέτοιες αλαζονικές αντιλήψεις συνολικά σε μία κυβέρνηση και βεβαίως παίζει ρόλο, αλλά εδώ δε μιλάμε για τέτοιες συμπεριφορές. Αυτή η παράταξη ελάχιστες και μεμονωμένες τέτοιες περιπτώσεις αλαζονείας διαχρονικά. Εγώ σε προσωπικό επίπεδο πιστεύω ότι το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο χτύπησε την ραχοκοκαλιά της παράταξης γιατί η μικρομεσαία τάξη, ο εμπορικός κόσμος, ο κόσμος της παραγωγής ήταν η ραχοκοκαλιά της παράταξης και το νομοσχέδιο το φορολογικό τον πειράζει. Αυτό το πράγμα επηρέασε πάρα πολύ κόσμο και θα αποδειχθεί και αναποτελεσματικό, το έχουμε πει πολλές φορές, τα τεκμήρια τα ξαναείχαμε στην Ελλάδα και τα καταργήσαμε ως αναποτελεσματικά».

«Επίσης ο γάμος των ομοφυλοφίλων δεν είναι νομοσχέδιο της συντηρητικής μας κουλτούρας, μπορεί να το στηρίξεις, δεν το εισηγείσαι όμως. Κάποιοι χτυπήσανε πατριωτικά όπως η Ελληνική Λύση και κάποιοι θρησκευτικά όπως η Νίκη. Έφτασε η Ελληνική Λύση σχεδόν δεύτερο κόμμα στην Καβάλα! Αυτή η έξαρση των δεξιών κομμάτων στην Ευρώπη που είναι τεράστια, ευτυχώς δεν έγινε εδώ, αλλά μήπως φέρουν ευθύνη όλα τα κόμματα; Εμείς χάσαμε 12-13 μονάδες και βεβαίως θα κάνουμε ανάλυση του αποτελέσματος και θα προχωρήσουμε μπροστά, γιατί η ΝΔ είναι η μόνη λύση».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles