24.1 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Ηλεκτρονική επανάσταση» φέρνουν τα έξυπνα υδρόμετρα στη ΔΕΥΑ Καβάλας!

Τα έξυπνα υδρόμετρα θα μας δείχνουν την ημερήσια μας κατανάλωση νερού σε ζωντανό χρόνο επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης, για την.. επανάσταση που θα φέρουν τα ηλεκτρονικά υδρόμετρα στην καταγραφή των καταναλώσεων αλλά και τον εντοπισμό των διαρροών. Το δε δίκτυο θα μπορεί παράλληλα να χρησιμοποιηθεί για τους λαμπτήρες led όλης της πόλης αλλά και τους έξυπνους κάδους, πολλές δηλαδή από τις λειτουργίες του δήμου σύντομα θα ελέγχονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

«Όλα τα υδρόμετρα στην πόλη της Καβάλας θα αντικατασταθούνε από τα έξυπνα υδρομετρα, πλέον μόλις τοποθετηθούν τα καινούργια υδρόμετρα δεν θα περνάει κανένας για να πάρει την μέτρηση, θα έρχεται κάθε 24ωρο στο κοντρόλ ρουμ της ΔΕΥΑΚ. Πέραν ότι θα μας έρχονται εμάς όλα τα δεδομένα, θα μπορεί ο δημότης με κάποια εφαρμογή η οποία θα βγει στον αέρα για να μπορείτε να την κατεβάσετε και εσείς να βλέπει ο καθένας καταναλωτής να ελέγχει τη δική του κατανάλωση ανα 24ωρο! Θα μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο την προηγούμενη μέρα τι κατανάλωση είχατε στο υδρόμετρο σας. Όλοι αυτοί οι μετρητές, 25.800 σε αυτή τη φάση και στην επόμενη φάση θα έρθουν και θα φτάσουμε στην 29.000 μετρητές για να καλύψουμε όλη τη δημοτική ενότητα Καβάλας, δηλαδή και τους οικισμούς πέρα από το Παληό θα συνδεθεί και η Νέα Καρβάλη, και η Λεύκη και το Χαλκερό, όλα τα υδρόμετρα στην κοινότητα Καβάλας θα είναι ηλεκτρονικά – έξυπνα και θα μπορούμε εμείς να παίρνουμε ενδείξεις απομακρυσμένα πλέον, δεν θα χρειάζεται κανείς δηλαδή να πάει για να δει την ένδειξη.

«Όταν έρχεται το υπάλληλος και ανακαλύπτει ότι έχετε μία υπερβολική κατανάλωση, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε και πάρα πολλές κατοικίες και στην πόλη μας οι οποίες είναι πολύ παλιές και έχουν εσωτερικό δίκτυο το οποίο έχει διαρροές. Όταν έρχεται ο υπάλληλος μετά από τέσσερις μήνες για να κάνει την αίτηση και βλέπει μια υπερβολική κατανάλωση ενημερώνει τότε το πολίτη και του λέει κοίταξε να δεις, ψάξε έχεις διαρροή κάπου. Αυτό δε θα χρειάζεται να το κάνει ο υπάλληλος μετά από τέσσερις μήνες, σε πραγματικό χρόνο εμείς θα μπορέσουμε να το δούμε. Δηλαδή θα βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά κατανάλωσης μέσα στο 24ωρο και αν μας έχει δώσει ο καταναλωτής τα στοιχεία του ένα email και ένα τηλέφωνο κινητό, θα μπορούμε εμείς με ένα sms ή με ένα email, να τον ενημερώσουμε να ψάξει άμεσα για την βλάβη που έχει μέσα στην οικία του, στο εσωτερικό δίκτυο της κάθε κατοικίας. όπως για παράδειγμα με έναν ηλιακό στη στέγη ή στη ταράτσα που φεύγει το νερό από το λούκι στην αποχέτευση και δε μπορείς να την ανακαλύψεις, εμείς ακόμη κι αυτό θα μπορούμε να το δούμε όταν δηλαδή το σύστημα βλέπει ότι 24 ώρες υπάρχει μόνιμη ροή νερού, το σύστημα αντιλαμβάνεται ότι κάπου έχει διαρροή, όπως π.χ. το καζανάκι ή κάπου αλλού.

«Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι ερχόταν και παίρνανε μετρήσεις από τα υδρόμετρα οι ίδιοι με μια πολύ μικρή εκπαίδευση μπορούν να διαχειριστούν αυτό το σύστημα, πρόκειται για μία κονσόλα μεγάλη η οποία είχε πάνω όλες τις παροχές, σου έρχεται ειδοποίηση και alarm όπως λέμε μέσα από τον υπολογιστή, απευθείας βγαίνει εκείνη η καρτέλα μπροστά του, οπότε απευθείας μπορεί να ενημερώσει. Με ένα κλικ από το ποντίκι του υπολογιστή μπορούμε να ενημερώσουμε και τον πολίτη και να δούμε που υπάρχει το πρόβλημα, αν ο πολίτης δε μπορέσει να το βρει στέλνουμε δικό μας υπάλληλο να βρεί τι συμβαίνει σε εκείνη την κατοικία. Γιατί μπορεί να μην μες στο σπίτι η διαρροή και να’ ναι στο μισό μέτρο, μέσα στο φρεάτιο ή στο πεζοδρόμιο, για αυτό το λόγο και ζητήσαμε όλα αυτά τα υδρόμετρα να βγούνε έξω στο δρόμο εκτός από τις πολυκατοικίες, αλλά πρέπει να είναι προσβάσιμα ούτως ώστε 24 ώρες το 24ωρο να μπορεί η ΔΕΥΑΚ να παρέμβει σε οποιαδήποτε βλάβη».

«Ειμαστε από τις πρώτες δημοτικές επιχειρήσεις τη χώρα είναι η αλήθεια, όταν βγήκε ο διαγωνισμός μας είχαν πει ότι η προτεραιοποίηση που θα γίνει για αυτό το έργο είχε να κάνει με το χρόνο τον οποίο θα καταθέσετε την πρόταση. Εμείς μαζί με τη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, στις της 12:01 ανοιξε η πλατφόρμα, στις 12:02 κατέθεσε η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης την πρόταση και 12.03 καταθέσαμε εμείς. Πέρα από το γεγονός ότι θα μπούνε αυτά τα υδρόμετρα μπαίνουν και άλλες εφαρμογές μες στο δίκτυο, τηλεπαρακολούθησης των διαρροών, παρακολούθησης των δεξαμενών, ένας τοπικός σταθμός ελεγχου και ρύθμισης πίεσης και ελέγχου διαρροών και φυσικά ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που θα έχουμε όταν ολοκληρωθεί αυτό το δίκτυο θα είναι ένα πλέγμα μέσα στην πόλη και στους οικισμούς της δημοτικής ενότητας Καβάλας που θα μπορεί ο δήμος να κουμπώσει επάνω διάφορες εφαρμογές όπως είναι ο ηλεκτροφωτισμός, όταν μπουν οι λαμπτήρες led ανα πίλαρ ηλεκτρολογικό θα ξέρεις που έχει καμένη λάμπα, δεν χρειάζεται να παίρνει ο πολίτης και να ενημερώνει το δήμο για την κάθε οδό. ΤΟ δίκτυο που φτιάχνουμε θα το χρησιμοποειεί ο δήμος και για τον φωτισμό και για τους έξυπνους κάδους που δεν θα χρειάζεται πλέον να πηγαίνει κάποιος υπάλληλος να το βλέπει πότε γέμισε αλλά απευθείας με τηλεμετρία θα έρχεται μες στο control room που θα είναι κοινό για τη ΔΕΥΑΚ και το δήμο Καβάλας».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles