24.1 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Η υπόσταση μας αφορά την χώρα και όχι την αφεντιά του καθενός και τις προσωπικές φιλοδοξίες του»

Με ψυχραιμία, σωφροσύνη και νηφαλιότητα πρέπει να οδηγηθούμε είτε στην ανανέωση της εμπιστοσύνης μας στον υφιστάμενο πρόεδρο ή στην εκλογή νέου, τόνισε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής σχολιάζοντας την προκύρηξη εσωκομματικών εκλογών στο κίνημα από τον Γ. Ανδρουλάκη. Ο ίδιος ανέλυσε τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο ΠΑΣΟΚ ενώ υπογράμμισε με νόημα πως «η υπόσταση μας αφορά την χώρα και όχι την αφεντιά του καθενός».

«H προκήρυξη εκλογών στο ΠΑΣΟΚ ήταν απότοκο του εκλογικού αποτελέσματος που δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό και δεν ήταν μέσα στους στόχους που είχαμε θέσει και κυρίως η ηγεσία μας. Υπάρχει μία κινητικότητα, νομίζω ότι έχουμε βγει σοφότεροι από όλες τις περιπέτειες που προηγήθηκαν τα τελευταία 10-15 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και αυτό θα μας οδηγήσει να αντιμετωπίσουμε με σωφροσύνη, με λογισμό και με όνειρο την επόμενη μέρα στην παράταξη μας. Παρότι θέλησαν κάποιοι να βιαστούν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ συλλογικά μας χαρακτηρίζει σοβαρότητα,  μετριοπάθεια, σωφροσύνη και πιστεύω ότι θα επικρατήσει η καλύτερη δυνατή επιλογή».

«Κατά τη γνώμη μου τα ουσιώδη και κυρίως αυτά που αφορούν θέματα ηγεσίας πρέπει πρωτίστως να τίθενται με έναν σοβαρό τρόπο σε διάλογο μέσα στα συντεταγμένα όργανα του κινήματος. Εκεί πρέπει να γίνονται οι συζητήσεις, να αναλύονται τα προβλήματα, όχι μόνο όταν προκύπτουν θέματα ηγεσίας αλλά και πριν. Σε οργανισμούς που λειτουργούν στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος, πρέπει τα όργανα να συζητούν τα πάντα που αφορούν στην πορεία της χώρας και στο γενικό καλό γιατί αυτός είναι ο ορισμός υπόστασης και ύπαρξης των πολιτικών κομμάτων και όταν πρέπει να ακουστούν και οι κριτικές προς την ηγεσία όταν αυτή πρέπει να αναζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης από την οργανωμένη βάση ή ενδεχομένως να οδηγείται σε άλλες πρωτοβουλίες, αυτό να γίνεται συντεταγμένα, οργανωμένα, ψύχραιμα και στην ώρα του».

«Σήμερα είναι η ώρα αυτή εκ των πραγμάτων, έχουμε μία συζήτηση που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με έναν τρόπο που ουσιαστικά έχει οδηγήσει εκεί τα πράγματα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε τον οδικό χάρτη για το πώς θα οδηγηθούμε συντεταγμένα στην διαδικασία είτε για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του υφισταμένου προέδρου ή στην εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Αυτά έχουν δρομολογηθεί, πρέπει να επικρατήσει νηφαλιότητα, ψυχραιμία, ότι ανήκουν όλοι στο ίδιο κόμμα και πριν και μετά, αυτό δεν έγινε κατορθωτό πιστεύω τα προηγούμενα χρόνια και σε ανάλογες στιγμές και διαδικασίες για αυτό είπα ότι ελπίζω να έχουμε βγει σοφότεροι από τις περιπέτειες αυτές και να πορευτούμε με σωφροσύνη γιατί η υπόσταση μας αφορά την χώρα και όχι την αφεντιά του καθενός και τις προσωπικές φιλοδοξίες που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Εγώ πιστεύω ότι δεν ήρθε η ώρα να αλλάξουμε αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε και να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις βασιζόμενοι σε μία δημοκρατική διαδικασία την οποία όλοι θα σεβαστούν και θα στηρίξουν την επόμενη μέρα. Ο κ. Ανδρουλάκης εξελέγη μόλις πριν 2 χρόνια έχοντας την συντριπτική στήριξη της βάσης του ΠΑΣΟΚ ανερχομένης στα ¾ και με μία υποψηφιότητα έναντι του πρώην πρωθυπουργού του Γ. Παπανδρέου. Άρα είχε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη που είχε ποτέ πολιτικός αρχηγός που κατέβηκε μαζί με άλλον συνυποψήφιο του στην κοινωνική βάση, αυτό οφείλει να το έχει υπόψη του».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles