27.2 C
New York
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Η λανθασμένη στρατηγική του δεδομένου συμμάχου των ΗΠΑ ούτε έχει φέρει αποτελέσματα, ούτε απομόνωσε την Τουρκία»

Η αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα είναι άλλη μία ψηφίδα σε μία λανθασμένη στρατηγική του δεδομένου συμμάχου των ΗΠΑ, μία στρατηγική η οποία όμως ούτε έχει φέρει αποτελέσματα ούτε έχει απομονώσει την Τουρκία επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος από την Καβάλα. Ο ίδιος βρέθηκε στην πόλη την Δευτέρα έχοντας επαφές με φορείς αλλά και για να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση του κόμματος το βράδυ της Δευτέρας. Ο κ. Ηλιόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε για την ακρίβεια πως «αυτό το οποίο για την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών είναι κόστος για κάποιους άλλους είναι κέρδος», αναφερόμενος στην ακρίβεια, τοποθετήθηκε για την επιστολική ψήφο, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και τα εθνικά θέματα με κορωνίδα τα f-16 που αποκτά η Τουρκία και τα f-35 με τα οποία θα εξοπλιστεί η χώρα μας.

«Αυτό το οποίο για την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών είναι κόστος για κάποιους άλλους είναι κέρδος»

«Σήμερα είναι η ιδρυτική συνέλευση της Νέας Αριστεράς στην Καβάλα, αυτή τη στιγμή και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου έχουνε προγραμματιστεί περισσότερες από 80 ανοικτές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα και στις αρχές Φεβρουαρίου θα γίνει η ιδρυτική πανελλαδική συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς. Ένα σχόλιο για την εργασιακή πραγματικότητα, γιατί ξέρω καλά ότι βρίσκομαι σε μία περιοχή που το προηγούμενο διάστημα έχει αντιμετωπίσει βίαιη παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων και αναφέρομαι στις απολύσεις που υπάρχουνε και στα πετρέλαια και στα λιπάσματα. Προφανώς κεντρικό ζήτημα για εμάς όλο το επόμενο είναι το ζήτημα της ακρίβειας και του κόστους ζωής, θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο γιατί το προηγούμενο διάσημα αυτή η ζήτηση έγινε λίγο με όρους μοιρολατρείας, σαν να είναι ένα φυσικό φαινόμενο η ακρίβεια, αυτό το οποίο για την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών είναι κόστος για κάποιους άλλους είναι κέρδος. Είτε μιλάμε για τις εταιρείες ενέργειας, είτε μιλάμε για τις εταιρείες διύλισης πετρελαίου είτε μιλάμε για τις μεγάλες εταιρείες στο τρόφιμο και στα σούπερ μάρκετ, είτε μιλάμε ακόμα και για τις τράπεζες. Ζούμε σε μια χώρα στην οποία οι τράπεζες έχουνε 4 δις κέρδος και δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φορολογία την στιγμή που πολίτες χάνουν τα σπίτια τους για 10 και 15.000€. Αυτό αφορά σπίτια, επιχειρήσεις, αγροτική γη δηλαδή διεξάγεται μία τεράστια εκστρατεία αναδιανομής πλούτου από κάτω προς τα πάνω από τους πολλούς στους λίγους».

«Αν δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, το πρώτο πλήγμα που θα ζήσουμε θα είναι στα πανεπιστήμια της περιφέρειας»

«Το κεντρικό ζήτημα όμως για εμάς είναι το πως θα υπάρξει μία μαχητική προοδευτική αριστερή φωνή αντιπολίτευσης γιατί δυστυχώς υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό και βλέπουμε μία κυβέρνηση της ΝΔ η οποία κυριολεκτικά παίζει χωρίς αντίπαλο. Στοιχείο αυτού του κενού ήτανε και η ευκολία με την οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δώσανε συναίνεση σε ένα αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο που μόνο μετά από παρεμβάσεις στη βουλή αναγκάστηκαν τελικά ευτυχώς να αλλάξουνε την αρχική τους θετική τοποθέτηση. Έχουμε ένα τεράστιο μέτωπο αυτή τη στιγμή σε σχέση με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ως Νέα Αριστερά απ την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι καλούμε σε ένα μέτωπο υπεράσπισης του δημόσιου πανεπιστημίου. Αν υλοποιηθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, το πρώτο πλήγμα που θα ζήσουμε θα είναι στα πανεπιστήμια της περιφέρειας, τα πανεπιστήμια της περιφέρειας θα ζήσουν ακόμα μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση τμήματα θα κινδυνεύσουνε με κλείσιμο με ότι αυτό σημαίνει και για το ίδιο πανεπιστήμιο αλλά και για την τοπική οικονομία».

«Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να διαχειριστεί ούτε πέντε ευρώ»

«Αισθανόμαστε απολύτως δικαιωμένοι που δεν δώσαμε συναίνεση στις αμυντικές δαπάνες στην συζήτηση στον προϋπολογισμό, δεν δώσαμε συναίνεση στις αμυντικές δαπάνες πρώτα απ’ όλα γιατί υπάρχει ένα πλαίσιο αδιαφάνειας, δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να διαχειριστεί ούτε πέντε ευρώ, όχι για να διαχειριστεί τα πολλά δις των εξοπλιστικών. Η χώρα έχει πληρώσει πολύ άσχημα πολιτικές που γίνανε το προηγούμενο διάστημα στα εξοπλιστικά και ακόμα κι αν κάποιος έβλεπε θετικά αυτές τις επιλογές θα έπρεπε να προβληματιστεί για το γεγονός ότι είχαμε προγραμματίσει 14 δις δαπάνες από τα οποία ούτε μία βίδα δεν θα πέρναγε από την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Ακόμα και ο κ. Δένδιας αναγκάστηκε να το παραδεχτεί ότι ψωνίζουμε εξοπλιστικά προγράμματα πολλές φορές ξεπερασμένα. Η Ελλάδα δυστυχώς έχει μετατραπεί σε έναν εύκολο πελάτη γιατί έχει μειωθεί η ουσιαστική διπλωματική πολιτική. Δεν μπορεί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση όταν απέναντί μας η κυβέρνηση Ερντογάν θα έχει πρόσβαση στα f-16, είναι αναμφίβολα μια αρνητική εξέλιξη, έχουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει αναθεωρητική στάση στο διεθνές δίκαιο, έχει επιθετική στάση και εμπλέκεται σε μια σειρά από πολεμικά μέτωπα».

«Λανθασμένη στρατηγική του δεδομένου συμμάχου των ΗΠΑ που δεν έχει φέρει αποτελέσματα»

«Σε σχέση με την με την εξέλιξη για τη φρεγάτα Ύδρα υπάρχει συνολικότερα στη γειτονιά μας μία ανάφλεξη με πολεμικά μέτωπα. Στη Γάζα αυτή τη στιγμή γίνεται μια κανονική σφαγή, έχουμε περισσότερους από 24.000 νεκρούς, πάνω από 10.000 νεκρά παιδιά και περίπου 7.000 ανθρώπους αγνοούμενους. Το ότι η δύση δεν κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει ανακωχή, να υπάρξει σταμάτημα της ισραηλινής εισβολής βάζει σε περιπέτειες το σύνολο της περιοχής. Για αυτό το λόγο καταθέσαμε και αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής να κληθεί ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής όπως έγινε στην περίπτωση της Ουκρανίας να ακουστούν τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού. Διαφωνούμε κάθετα με την εμπλοκή της χώρας αυτή τη στιγμή σε οποιαδήποτε τέτοια αποστολή όπως αυτή στην Ερυθρά θάλασσα, θεωρούμε ότι είναι μία αποστολή η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλους κινδύνους, το αναγνωρίζουν τα ίδια στελέχη των ενόπλων δυνάμεων με την στάση τους, με το γεγονός δηλαδή ότι έχει υπάρξει ένα τέτοιο μεγάλο κύμα παραιτήσεων και θεωρούμε δυστυχώς ότι είναι άλλη μία ψηφίδα σε μία λανθασμένη στρατηγική του δεδομένου συμμάχου των ΗΠΑ, που το έχει πει ξεκάθαρα ο κ. Μητσοτάκης, μία στρατηγική η οποία όμως ούτε έχει φέρει αποτελέσματα ούτε έχει απομονώσει την Τουρκία. Το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα είναι και η Τουρκία και η Ελλάδα να μπαίνουν σε μία τεράστια κούρσα εξοπλισμών όπως φάνηκε και από τις τελευταίες εξελίξεις».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles