25.2 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Η ΕΤΑΔ δεν έχει δώσει ούτε ευρώ για την Καλαμίτσα, που τα καλύπτει ο δήμος και ζητά και χρήματα; Ποιος θα τα πληρώσει»

Το σκεπτικό πίσω από την ανακοίνωση του και τα ποσά που περιέχονται σε αυτή ως μη εισπραχθέντα από το δήμο εξήγησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ Χαράλαμπος Χρυσανίδης. Ο ίδιος ανέλυσε τα δεδομένα τόσο για την υπόθεση Πράισνερ όσο και για τα ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί από τις υπηρεσίες του δήμου, ενώ στάθηκε στην διαπραγμάτευση του δημάρχου για την ακτή Καλαμίτσας θεωρώντας ότι δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα του δήμου αλλά απλά θα συσσωρεύει ζημιές.

«Για την υπόθεση Πράισνερ, για να τον προπληρώσεις, προβλέπει η νομοθεσία ότι για να προπληρώσει ένα δήμος πρέπει να έχει έγκριση από τον επίτροπο, δεν είχε. Δεύτερον βάζουν μέσα όρο παιδαριώδη ότι αρμόδια είναι τα δικαστήρια της Πολωνίας. Για οποιαδήποτε συναλλαγή αν ρωτούσε ένα νομικό θα του έλεγε ότι εκεί που γίνεται η πράξη, εκείνα τα δικαστήρια είναι αρμόδια άρα στη χειρότερη περίπτωση έπρεπε να βάλει τα δικαστήρια της Καβάλας. Δε ξέρω με ποιανού υπαιτιότητα προέκυψε αυτό, σκεφτείτε τώρα να πρέπει να γίνει διεκδίκηση των 20.000 από τα δικαστήρια της Πολωνίας. Δε πέφτεις σε τέτοια γκάφα, να δώσεις τα λεφτά χωρίς να κατοχυρωθείς, ας το πληρώσουν αφού αναγνωρίζουν το λάθος, όχι το λάθος να το πληρώσουν οι πολίτες».

«8.200 είναι οι εισπράξεις από αυτές τις διαφημίσεις, δε μιλάμε για τις κρατικές διαφημίσεις, εκείνα είναι άλλοι κωδικοί. Εμείς μιλάμε για διαφημίσεις αποκλειστικά από ιδιώτες που έχουνε πινακίδες στους δρόμους, που διαφημίζονται στα γήπεδα, που διαφημίζονται στα λεωφορεία κτλ. Αντί για 80.000 ευρώ εισέπραξαν 8.200, ας τα δούν και αντι να προσπαθούν να δικαιολογηθούν μήπως να προσπαθήσουν να διορθωθούν; Οι ίδιοι μου απάντησαν εγγράφως ότι από αυτά εισέπραξαν 8.200, από τη Καρβάλη μέχρι τη Λυδία και από το Παληό μέχρι τους κεντρικούς δρόμους στην Καβάλα και πιο πάνω, όλες αυτές οι πινακίδες που υπάρχουν στο δρόμο οφείλουν να πληρώσουν διαφημιστικά τέλη στο δήμο».

«Το ποσό αυτό των 500 χιλιάδων είναι της τελευταίας 5ετίας, δε ξέρω πιο παλιά τι πληρώσανε και τι όχι, αυτά είναι της 5ετίας τώρα που είναι διοίκηση του κ. Μουριάδη. Όφειλε ο κ. Μουριάδης να διαφυλάξει τα συμφέροντα του δήμου και ζητήσαμε να μας δώσει όχι ονομαστικό κατάλογο, αλλά ποσά από μισθώματα και άλλα, υποσχέθηκε ότι θα τα δώσει μέχρι τώρα λέει προσωπικά δεδομένα και δεν ξέρω τι άλλο ο κ. Προμούσας, είμαστε όμως δεν ζητήσαμε προσωπικά δεδομένα αλλά τα ποσά. Δεν έχουμε έγγραφο ακόμη για αυτόν. Είναι 5 χρόνια διοίκηση και δε φροντίσανε να κατοχυρώσουν αυτά τα χρήματα! Έπρεπε να το φέρουμε εμείς στην επιφάνεια για να ψελλίσουν αυτές τις δικαιολογίες».

«Σχετικά με την Καλαμίτσα εάν τα αθροίσουμε, δε μιλάω για 2 χρόνια αλλά για τα 4-5 χρόνια που διοικεί, μόνο φέτος ξοδέψαμε για τις επισκευές αυτό το ποσό. Αυτά που λέει ο δήμαρχος τα έδωσε φέτος μόνο και ο εργολάβος που έκανε αποκατάσταση των επικινδύνων δεν κατέθεσε ακόμη τον λογαριασμό. Για αυτό λέω ότι ψεύδεται ο δήμαρχος, ακόμη δεν κατέθεσε το ποσόν που έχει δαπανήσει σε υλικά και εργασία και λοιπά με βάση την εργολαβία που έχει για τα επικίνδυνα. Και δεν μιλάμε για τις για τις αμμοληψίες και για αυτά που χρειάστηκαν να κάνουνε πέρα από την εθελοντική εργασία για μια παραλία που δεν είναι δικιά μας και χωρίς να εισπράττει ο δήμος ούτε τέλη καθαριότητος, ούτε τέλη φωτισμού, ούτε κανένα άλλο έσοδο. Παρόλα αυτά διαπραγματεύεται και ενώ μία ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ, η ΕΤΑΔ δεν έχει πληρώσει μέχρι τώρα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τους ναυαγοσώστες, δεν έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ και παρόλα αυτά για να το δώσει υποτίθεται στη διαχείριση του δήμου ζητάει επιλέον και χρήματα, τη μια λέει ο δήμαρχος 45.000, την άλλη 50.000, μετά 90.000 δίχως να έχει γίνει καμία ανάλυση τι οφέλη θα έχει ο δήμος, τι δαπάνες έχει πληρώσει, αν συμφέρει να το δώσει και να πληρώσει επιπλέον λεφτά για να λέμε ότι είναι του δήμου. Εγώ ως δήμαρχος είχα κάνει συμφωνία με την ΚΕΔΕ να δίνουμε το 30% των καθαρών κερδών, ο δήμαρχος διαπραγματεύεται με συγκεκριμένο ποσό ενώ μπορεί μια χρονιά να μη πάει καλά. Θεωρείται αυτή συμφέρουσα διαπραγμάτευση; Και τι θα γίνει ο δήμος κάθε χρονιά θα μπαίνει μέσα; Θα έπρεπε να καταλογίσει όλες τις δαπάνες στην ΕΤΑΔ, είναι πολύ απλό, έπρεπε να διασφαλίσει τα συμφέροντα του δήμου. Εμείς για τους αμμολόφους είχαμε κάνει αυτή την συμφωνία, επί των εσόδων να πληρώνουμε. Ποιος μαγαζάτορας θα πληρώσει να φτιάξει το μαγαζί που θέλει φτιάξιμο και θα πληρώσει και αυτά που υπολογίζει ο δήμος; Θα δώσει όμως 45.000 για το 2024, τι θα εισπράξει από αυτά; Χώρια τις δαπάνες που έκανε τα 35, άρα πάμε 80.000 ζημιά! Από πού θα βγουν αυτά τα 80 χιλιάρικα για αυτή την ακτή;».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles