19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

Γιατί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν κυρώνουν τις θετικές ρήτρες της συμφωνίας των Πρεσπών;

Θα λιώσουμε τα παπούτσια μας για να γνωρίσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας και να τους πείσουμε ότι εμείς έχουμε πρόγραμμα και ευρωδιακήρυξη για τις εκλογές που έρχονται τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στον Alpha Radio ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τις μεθόδους που επιλέγει για να επικοινωνεί με τον κόσμο, τα όσα του καταλογίζουν για αυτό, για την όξυνση με την Βόρεια Μακεδονία αλλά και για το μεταναστευτικό. Ο ίδιος όμως ανέλυσε και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της εκλογικής μάχης.

«Διεκδικούμε να αλλάξουμε την ζωή των συμπολιτών μας, πρέπει να είμαστε προσβάσιμοι με διαφάνεια σε όλα»

«Χρησιμοποιώ όλα τα μέσα που έχω στη διάθεση μου για να επικοινωνώ με τους πολίτες. Σκοπός της επικοινωνίας είναι δέκτης να αφουγκράζεται, να ακούει και να λαμβάνει το μήνυμα. Προσπαθούμε να είμαστε δια ζώσης παντού γιατί μακράν το πιο ισχυρό μέσο είναι η προσωπική επαφή. Όταν μας γνωρίζει ο κόσμος, τα μέλη και τους εθελοντές μας και διαβάζει τις θέσεις μας μετά θα συνομιλήσει για τις θέσεις μας. Άρα είναι σημαντικό να λιώσουμε τα παπούτσια μας και να γνωρίσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας ως τις ευρωεκλογές αλλά και μετά. Στο τέλος της ημέρας διεκδικούμε να αλλάξουμε την ζωή των συμπολιτών μας και άρα πρέπει να είμαστε προσβάσιμοι με διαφάνεια σε όλα και μακάρι να μας ακούσουνε αυτά που λέμε λίγο κάθε φορά και θα πάμε καλά» ενώ για τα περί πολιτικής – lifestyle «Αυτές οι κατηγορίες δείχνουν την έλλειψη των επιχειρημάτων τους, ας προσπαθήσουνε και αυτοί να κάνουν το ίδιο με εμάς αν είναι καλύτεροι».

Γιατί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν κυρώνουν τις θετικές ρήτρες της συμφωνίας των Πρεσπών;

«Καλό είναι να χαρακτηρίζουμε την γείτονα χώρα με το συνταγματικό της όνομα, το Βόρεια Μακεδονία, να μη φοβόμαστε. Άκουσα πως η κ. Μπακογιάννη είπε προσβλητικά πράγματα για εμένα, πως η εξωτερική πολιτική δεν είναι συμβατή με εμένα, πως είμαστε ρεμπεσκέδες και κάτι τέτοια και συνέχισε να λέει συνεχώς Σκόπια και Σκόπια! Εκείνη λοιπόν ως πρώην υπουργός Εξωτερικών το λέει συνειδητά αυτό και συνεργάτες μου με ενημέρωσαν ότι δεν θα είχε πρόβλημα η ΝΔ να κυρώσει τα μνημόνια εκείνα της συμφωνίας τα οποία είναι θετικά για την ελληνική οικονομία και για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Άρα δεν καταλαβαίνω εάν η ΝΔ δεν είχε πρόβλημα να κυρώσει τη θετικές ρήτρες της συμφωνίας γιατί δεν το έκανε τόσο καιρό; Και έρχεται τώρα με την αλλαγή της κυβέρνησης και κάνει πάλι κωλοτούμπες πάνω στη κωλοτούμπα και λέει ασυναρτησίες του τύπου ότι ναι ξέρεις μπορεί να είναι κακή συμφωνία αλλά η χώρα έχει συνέχεια. Μία κακή συμφωνία είναι επιζήμια για την χώρα μας, αλλιώς δε θα ήταν κακή, σωστά; Άρα μία καλή συμφωνία φέρνει ένα όφελος. Άρα αν θεωρεί ο πρωθυπουργός ότι είναι μία κακή συμφωνία ας φορέσει την περικεφαλαία του να ανέβει εκεί και να φέρει την καλή συμφωνία! Τώρα λέει πως δεν ακυρώνεται αλλά προεκλογικά έλεγε πως θα την ακυρώσει, ότι είναι προδοτική και κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα ως προδότη και τον ΣΥΡΙΖΑ ως εθνική εξαίρεση και τώρα είναι η ώρα της θείας δίκης. Η ίδια η κ. Μπακογιάννη έλεγε ότι με τους ίδιους όρους διαπραγματευόταν και τώρα τα λέει Σκόπια, υπάρχει τεράστια υποκρισία».

«Είναι απαράδεκτη η δήλωση της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας αλλά το περιθώριο για να φτάσουμε εδώ το έδωσε η κωλυσιεργία της κυβέρνησης»

«Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ παρέλαβε την καλύτερη δυνατή συμφωνία με τεράστιο πολιτικό κόστος που απορρόφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας, ήταν μία συμφωνία που ήτανε σωστή για τη χώρα μας σε ένα ζήτημα στο οποίο διεθνώς όπως ξέρετε πολύ καλά είχαμε χάσει και αντί να εφαρμόσουμε τις θετικές ρήτρες αυτής της συμφωνίας ερχόμαστε τώρα και κάνουμε κωλοτούμπες και παριστάνουμε ότι δεν το θέλουμε, θυμόμαστε το 2019 και λέμε άλλα, ας παραδεχτούν οι άνθρωποι ότι ήταν καλή η συμφωνία και να κυρώσουν τις ρήτρες αλλιώς να πάει πάνω να την ακυρώσει όπως έλεγε ότι θα κάνει. Είμαι σίγουρος ότι η νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας με πολύ μεγάλη χαρά θα συμφωνούσε με τον κ. Μητσοτάκη. Είναι ξεκάθαρα απαράδεκτη η δήλωση της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας αλλά το περιθώριο για να φτάσουμε εδώ το έδωσε η κωλυσιεργία της κυβέρνησης. Η ευθύνη δεν είναι σε εμάς, αλλά στη ΝΔ να βρει τη λύση για αυτό που προκάλεσε με την καθυστέρηση της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πραγματικά φιλοευρωπαϊκή παράταξη η οποία σέβεται τους θεσμούς

«Είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε ευρωδιακήρυξη, εμείς κάναμε εκδήλωση για τις ευρωεκλογές με στόχους που θέτουμε και ξεκάθαρο πρόγραμμα για τις ευρωεκλογές, δυστυχώς όμως ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να θέσει ένα εθνικό δίλημμα ότι δήθεν εάν δεν πάει καλά η ΝΔ θα υπάρχει αστάθεια και θα πληγούν οι διεκδικήσεις μας στην Ευρώπη, όταν η Ευρώπη η ίδια έχει καταδικάσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για το κράτος δικαίου, η ευρωπαϊκή εισαγγελία ελέγχει το ζήτημα των Τεμπών και λέει ότι δέχεται εμπόδια από τις αρχές εδώ, ελέγχει τις απευθείας αναθέσεις 2.5 δις ευρώ σε ψηφιακά έργα κτλ. Άρα με ένα λόγια εάν θέλουμε να έχουμε διεκδικήσεις στην Ευρώπη πρέπει να επιλέξουμε μία πραγματικά φιλοευρωπαϊκή παράταξη η οποία σέβεται τους θεσμούς εντός και εκτός και αυτή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που διαθέτει πρόγραμμα και ευρωδιακήρυξη. Εμείς δε θέλουμε η χώρα μας να γίνει αποθήκη για τους πρόσφυγες με το νέο σύμφωνο που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην ευρωβουλή, αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν αλληλεγγύη. Το σύμφωνο που πέρασε στην Ευρώπη για το μεταναστευτικό κατά την γνώμη μας είναι απαράδεκτο, και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ το ψήφισαν και καθιστά την χώρα μας αποθήκη επί πληρωμή για αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές. Εμείς θέλουμε αναγκαστική αλληλεγγύη που σημαίνει ότι όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες θα συμμετέχουν ισομερώς στην κατανομή αυτών των ανθρώπων μέχρι να υπάρξουν συνθήκες επιστροφής. Υπάρχουν διακριτές διαφορές μεταξύ μας και είμαι πολύ υπερήφανος για την στάση της Ευρωπαϊκής αριστεράς σε αυτό το θέμα, όπως επίσης όταν λέμε για διαφορές εμείς λέμε ότι πρέπει να μπει ένα στοπ στο αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη, πρέπει να πιέσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει ξεκάθαρη στάση. Υπάρχουν διπλωματικά όπλα για να γίνει αυτό».

Δεν είναι για εμάς πρώτα ο πελάτης, αλλά πρώτα ο πολίτης

«Εμείς κάνουμε έναν αγώνα κινηματικό μέσα από την κοινωνία, πάμε παντού, χτίζουμε ομάδες με εθελοντές και νέο κόσμο. Θα δείτε μία καμπάνια με ξεκάθαρες πολιτικές προτάσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς δεν χρωστάμε όπως τα άλλα κόμματα τίποτα σε τράπεζες, είμαστε τελείως ανεξάρτητοι, έχουμε το συμφέρον όλου του ελληνικού λαού κατά νου και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν πίσω. Δεν είναι για εμάς πρώτα ο πελάτης, αλλά πρώτα ο πολίτης. Όταν έχεις αυτές τις αξίες και τρέχεις και προσπαθείς, πλέον είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να αποφασίσει εάν αυτό τον εκφράζει, θα σεβαστούμε την κρίση του».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles