24.1 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει έρθει στην ιστορία του λιμανιού της Καβάλας, είναι ένας.. Τιτανικός!»

Για το μεγαλύτερο πλοίο όλων των εποχών που προσέγγισε ποτέ το λιμάνι της Καβάλας μίλησε στον Alpha Radio ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚ Άγγελος Βλάχος, αναφερόμενος στο θηριώδες κρουαζιερόπλοιο Voyager of the Seas. Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν είναι αποτρεπτικός παράγων το βάθος του λιμανιού μας για τα βάθη που χρειάζεται το εν λόγω πλοίο και έδωσε λεπτομέρειες τόσο για τον.. Τιτανικό όπως τον χαρακτήρισε όσο και για τις ενέργειες του ΟΛΚ για την περαιτέρω αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας στην Καβάλα.

«Το πλοίο που καμαρώνουμε όλοι στο λιμάνι μας, είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει έρθει στην ιστορία του λιμανιού της Καβάλας. Είναι 320 μέτρα και έχει σχεδόν 10 μέτρα βύθισμα, αν βάλετε και το απαραίτητο ποσοστό ασφαλείας που ζητούν και οι εταιρίες δε πρέπει καν να έχεις 10 μέτρα βύθισμα αλλά τουλάχιστον 11 για να το φιλοξενήσεις αυτό το πλοίο. Γιατί αυτά τα πλοία αποτελούν περιουσιακά στοιχεία πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικάνικες εταιρίες που ανήκουν και πρέπει να τηρούνται οι όροι ασφαλείας. Να σας υπενθυμίσω ότι ο προσήνεμος μόλος στην Καβάλα, το κρηπίδωμα αυτό έχει φτιαχτεί εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ο τρόπος που τα φτιάχνουμε καθορίζουν και τις δυνατότητες τους στην συνέχεια. Τα κρηπιδώματα μας εμάς είναι περίπου 8.5 μέτρα βύθισμα. Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία που έχουμε φιλοξενήσει, έχουμε εξαντλήσει με ευθύνη πολλές φορές και του ομιλούντος που έχει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί, βεβαίως και των εταιριών που μας εμπιστεύονται και τους δίνουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να μπούνε».

«Αυτό το πλοίο είναι αδύνατον να μπει στο λιμάνι μας με οποιεσδήποτε συνθήκες και ούτε σε 20 χρόνια δε θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα γιατί δεν μπορούν να γίνουν τέτοιου τύπου εκβαθύνσεις όπως είναι το κρηπίδωμα σήμερα τεχνικά. Αυτό είναι ένα πλοίο στα μεγέθη του Τιτανικού αν μπορούμε να κάνουμε αυτή την παρομοίωση, είναι 320 μέτρα! Το εν λόγω πλοίο θα έρθει άλλες δύο φορές στο λιμάνι μας, και αυτό δείχνει ακριβώς και το ενδιαφέρον των εταιριών να δοκιμάσουν νέους προορισμούς μετά την προσπάθεια που κάνει το σχήμα όπου συμμετέχει ο δήμος, το Επιμελητήριο και ο ΟΛΚ για να φέρει κρουαζιέρα στην Καβάλα και να την διατηρήσει. Μάλιστα τα σκάφη που βγάζουν τον κόσμο από το πλοίο δεν είναι απλές λάντζες, αν τα δείτε είναι σκάφη που κουβαλούν 100 άτομα μαζί. Μεταφέρονται οι επιβάτες στο λιμάνι με ίδια μέσα του πλοίου».

«Δεν είναι καθόλου αποτρεπτικό για την εταιρία λοιπόν, ήδη έχουμε λάβει τα συγχαρητήρια για την φιλοξενία που κάνουμε και τις διευθετήσεις ώστε με ασφάλεια να μεταφερθούν αυτές οι 4.000 άνθρωποι. Είμαστε ευτυχείς που έχουμε το μεγαλύτερο πλοίο στην ιστορία μας και μακάρι να συνεχίσουμε να έχουμε τόσο μεγάλα πλοία, μακάρι να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το προϊόν της κρουαζιέρας και κάνουμε ενέργειες για αυτό. Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό όπου ήμουν στην ένωση για τα μεσογειακά λιμάνια, στην Ισπανία, όπου ανανεώσαμε το ενδιαφέρον των εταιριών ώστε να παραμείνουμε ως προορισμός ελκυστικός και να παραμείνουμε μέσα στο ραντάρ τους. Στόχος είναι να τους επανακινητροδοτήσουμε για να προσεγγίζουν και στο μέλλον το λιμάνι μας. Όντως υπάρχει ενδιαφέρον στην Αν. Μεσόγειο για νέους προορισμούς, ο τρόπος που εμείς προβάλλουμε –και δε προβάλλουμε μόνο την Καβάλα αλλά το πολιτιστικό και φυσικό προϊόν Καβάλα, οι προσβάσιμοι αρχαιολογικοί χώροι και άλλοι χώροι επισκέψιμοι για έναν υπερατλαντικό τουρίστα. Το ενδιαφέρον υπάρχει, βεβαίως αυτό ξέρετε θέλει διαρκή προσπάθεια, φιλοδοξούμε να κάνουμε να ξέρετε και ένα fam trip μεγάλο, ελπίζουμε να φέρουμε και καινούργιες εταιρίες στην Καβάλα, να μας δοκιμάσουν να δουν τα αξιοθέατα της περιοχής, την γραφικότητα της πόλης και την ασφάλεια που προσφέρει το λιμάνι μας για να αναπτυχθεί περαιτέρω η κρουαζιέρα το επόμενο διάστημα».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles