21.1 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

«Είναι ντροπή, αναγκαζόμαστε και στέλνουμε για να βγάλουμε πινακίδες στις Σέρρες!»

Στα κάγκελα είναι… κυριολεκτικά οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων και οι διεκπεραιωτές για την υπολειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας καθώς όπως τονίζουν το φιλότιμο και ο υπερβάλλον ζήλος της μίας μόνο εργαζομένου δεν βοηθά στο να εκδίδονται γρήγορα άδειες και μεταβιβάσεις πινακίδων κυκλοφορίας και συχνά απευθύνονται σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες όπως της Ξάνθης και των Σερρών. Με την διαμαρτυρία τους λοιπόν, το πρωί της Τρίτης ζητούν άμεσα να ληφθούν μέτρα και να γίνουν προσλήψεις προσωπικού.

Τα ζητήματα που τους απασχολούν εξέθεσαν οι διεκπεραιωτές και αντιπρόσωποι αυτοκινήτων και στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις στο πρόβλημα τους. «Είναι φύση αδύνατο να εξυπηρετηθούμε έτσι, δεν μπορεί να κάνει τα πάντα ένας υπάλληλος και αυτή τη στιγμή για τα καταστήματα μας παίρνουμε -ασχέτως αν θα έχουμε 10-15 πράξεις- παίρνουμε μία πράξη την ημέρα και αν θα την πάρουμε! Οπότε αντιλαμβάνεστε το μέγεθος προβλήματος» τονίζει ο αντιπρόσωπος αυτοκινήτων Γρηγόρης Κωνσταντινίδης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «Το πόσες άδειες περιμένουν καθημερινά για έκδοση το ξέρουν οι διεκπεραιωτές οι οποίοι υπάρχουν εδώ που δέχονται και τον περισσότερο όγκο, αλλά θεωρώ αν δεν κάνω λάθος είναι 60 με 70 πράξεις την ημέρα! Οπότε ένας άνθρωπος δεν μπορεί να τα διεκπεραιώσει φυσικά. Αυτό το οποίο αιτούμαστε είναι να στελεχωθεί η διεύθυνση με έναν άνθρωπο, μόνιμα όμως και όχι με συμβάσεις που γίνεται κατ’ εξακολούθηση. Μέχρι πριν από ένα μήνα ήτανε μια κυρία η οποία ήταν συμβασιούχος, ήταν για δύο χρόνια, ένας εξαιρετικός άνθρωπος και δεν μπόρεσαν και δεν βρήκαν τον τρόπο ώστε να την κρατήσουν παρότι αυτή παρήγαγε φοβερή δουλειά και αυτή τη στιγμή είμαστε πάλι στο έργο στο ίδιο θεατές».

Από την πλευρά του ο αντιπρόσωπος αυτοκινήτων Δημήτρης Γεωργιάδης τόνισε «Θέλω να πω ότι εδώ υπάρχει μία διαχρονική ολιγωρία από πλευράς διοίκησης όσον αφορά την στελέχωση του συγκεκριμένο τομέα γιατί πέρα από κάποιες αναλαμπές που είχαμε ενδιάμεσα όπως είπε και ο Γρηγόρης προηγουμένως τελικά καταλαβαίνω ότι δεν το δίνουν τόσο μεγάλη σημασία. Είναι κρίμα, είναι ντροπή, αυτή τη στιγμή εμείς αναγκαζόμαστε και στέλνουμε να βγάλουμε πινακίδες στις Σέρρες! Είναι ντροπή αυτό το πράγμα και με αυτήν την έννοια χάνονται και λεφτά από το νομό, χάνονται λεφτά από τους διεκπεραιωτές, χάνονται λεφτά από το ίδιο το κράτος, έχει απώλεια εσόδων το κράτος εδώ, όταν πηγαίνουν εκεί τα χρήματα.

«Αυτό όμως είναι το λιγότερο, το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμία υποστήριξη, καμία διάθεση θα έλεγα για να επιλυθεί το πρόβλημα. Πάντα με μπαλώματα, πάρε έναν από δω, πάρε έναν από κει για να κάνουμε τη δουλειά μας και να ξεπεράσουμε το καθημερινό πρόβλημα προσπαθούμε να λύσουμε το θέμα, το θέμα είναι σοβαρό και ουσιαστικό. Το αυτοκίνητο δίνει τεράστια έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, το 10% περίπου του ελληνικού προϋπολογισμού προέρχεται από τον κλάδο των αυτοκινήτων, όταν εδώ υπάρχει τέτοια αδιαφορία θα έλεγα για αυτόν τον τομέα, καταλαβαίνετε ότι κάπου υπάρχει ένα λάθος σοβαρό».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles