7.4 C
New York
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Buy now

«Είναι απόφαση του προσωρινού εκτελεστικού γραφείου να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις περιφέρειες»

Σκοπός μας είναι το κόμμα της Νέας Αριστεράς να μην είναι αθηνοκεντρικό αλλά να δώσει φωνή στις περιφέρειες και μέσα από την διαδικασία των ευρωεκλογών παρουσιάζεται μία ευκαιρία για εφαρμογή αυτής της απόφασης επεσήμανε ο προσωρινός συντονιστής Ο.Μ. Νέας Αριστεράς Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου. Ο ίδιος μίλησε για τις διαδικασίες του νέου κόμματος που προέκυψε από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, τις διαβουλεύσεις ενόψει ευρωεκλογών και τις κυβερνητικές επιλογές που οδηγούν τους ανθρώπους να ψάχνουν δικαιοσύνη στα ευρωπαϊκά όργανα.

«Όλα τα όργανα μας είναι προσωρινά μέχρι το συνέδριο μας που θα γίνει το φθινόπωρο του 2024. Ωστόσο έπρεπε εκ των πραγμάτων να μπούμε κάποιοι μπροστά για να λειτουργήσει και οργανωτικά καλά το κόμμα γιατί ξεκινήσαμε από το μηδέν. Κυριολεκτούμε σε αυτό το πράγμα, όλες οι οργανώσεις που δημιουργήθηκαν μέχρι τώρα ξεκίνησαν από το τίποτα και συγκροτήθηκαν από αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ και από άλλους ανθρώπους οι οποίοι ήταν ανένταχτοι και οι άνθρωποι αυτοί μας δίνουν και αισιοδοξία ότι θα πάμε καλά στο μέλλον».

«Είναι απόφαση του προσωρινού εκτελεστικού γραφείου να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις περιφέρειες, θέλουμε στο ευρωψηφοδέλτιο μας να υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση των περιφερειών. Ήταν απόφαση του αρμοδίου οργάνου του κόμματος να ακολουθήσουμε αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι είναι δημοκρατική, είναι το ζητούμενο για πολλά κόμματα και στον ΣΥΡΙΖΑ το επιδιώκαμε αυτό δηλαδή να υπάρχει περιφερειακή συγκρότηση του κόμματος και πιστεύουμε ότι με τη Νέα Αριστερά θα υπάρξει πλήρης περιφερειακή συγκρότηση, δηλαδή θέλουμε όλοι μας να δοθεί βαρύτητα στις περιφέρειες και να πάψει το κόμμα το δικό μας κόμμα να είναι αθηνοκεντρικό.

«Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις δηλαδή η κάθε οργάνωση έχοντας στο μυαλό της κάποιους ανθρώπους που κρίνουν ότι είναι σε θέση να εκπροσωπήσουν το κόμμα μας στο ευρωκοινοβούλιο θα κάνουν τις απαραίτητες βολιδοσκοπήσεις. Ήδη στην Καβάλα έγιναν οι πρώτες κρούσεις. Πρώτα θα συνεδριάσει η ολομέλεια της νομαρχιακής οργάνωσης, θα τεθεί το ζήτημα, μάλιστα απόψε έχουμε μια πρώτη συνάντηση, θα ενημερωθούν τα μέλη για τις προθέσεις του κόμματος, θα γίνει συζήτηση, άνθρωποι ικανοί να εκτεθούν στο ευρωψηφοδέλτιο και από την οργάνωσή μας εκτιμώ ότι υπάρχουν, τώρα είναι πολλοί παράγοντες που θα ληφθούν υπόψη. Ο ρόλος ενός ευρωβουλευτή είναι σπουδαίος και μπορεί να επιτελέσει πάρα πολλά πράγματα και για την ευρωπαϊκή ένωση αλλά και για τη χώρα μας ιδιαίτερα».

«Είμαστε δηλαδή σε μία κατάσταση απελπιστική πολιτικά, δεν ξέρω αν μεταπολιτευτικά υπήρχε ανάλογη κατάσταση είτε κεντρικό είτε σε πολιτικό επίπεδο και η ακρίβεια, η επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών που σήμερα μάλιστα θα πέσει και η αυλαία της συγκάλυψης με την υπερψήφιση του πορίσματος της επιτροπής, που ήταν το πόρισμα της ΝΔ, με την κατρακύλα του κράτους δικαίου. Φτάσαμε στο σημείο να ζητούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη όχι από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του κράτους μας αλλά από τα ευρωπαϊκά όργανα. Οι παρεμβάσεις είναι σημαντικές και σπουδαίες, η κυβέρνηση τις αγνοεί και τις υποβαθμίζει αλλά αυτό θα γίνει και μπούμερανγκ στη ΝΔ γιατί πλέον αυτά τα τρομακτικά εγκλήματα που έχουν λάβει η χώρα που έχουν σχέση με το κράτος δικαίου, με την δικαιοσύνη και τον τρόπο που απονέμεται, η επιχείρηση συγκάλυψης ενός τερατώδους εγκλήματος, πιστεύω ότι με την παρέμβαση των αρμοδίων ευρωπαϊκών οργάνων θα υπάρχει αναγκαστικά από την πλευρά της ΝΔ κάποια προσπάθεια να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δηλαδή να αποκαταστήσει τα πράγματα στο κράτος δικαίου, να απέχει από την επιρροή και τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Με όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι πάρα πολύ σημαντικός ο ρόλος ενός ευρωβουλευτή».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles