16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

Είμαστε φτερό στον άνεμο, είμαστε οι εύκολοι που ενθουσιάζονται, και στην συνέχεια ακυρώνονται

Χειμαρρώδης αλλά και ιδιαιτέρως αιχμηρή ήταν η ακαδημαϊκός και συγγραφέας Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη η οποία σε συνέντευξη της στη «ΝΕ», αναφέρθηκε σε μία σειρά επίκαιρων ζητημάτων της χώρας μας αλλά και προβλημάτων που διαχρονικά την ταλανίζουν. Μίλησε για το όνομα της Μακεδονίας και τη μη τήρηση καν της συμφωνίας των Πρεσπών

Δε μπορείς να πιέσεις μία χώρα να παραιτείται από κυριαρχικά της δικαιώματα επειδή κάποιοι είναι εναντίον αυτών

«Δυστυχώς τα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν είναι αντικειμενικά διότι είτε κρύβουν γεγονότα, είτε παραποιούν γεγονότα, είτε εντελώς θάβουν γεγονότα τα οποία μπορεί να είναι και πολύ σημαντικά. Μας προβληματίζει αυτό το οποίο μας συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα, αρχίζοντας από τα οικονομικά, από το να έχουμε εξάρσεις ενθουσιασμού όταν δεν υπάρχει τίποτε για να δικαιολογεί αυτές τις εξάρσεις, όταν μας χρωστάνε αυτά τα οποία μας χρωστάνε και φοβόμαστε να μιλήσουμε για αυτά, είναι μία σειρά από γεγονότα τα οποία περικλείουν συμπεριφορές πάγιες και χρόνιες συμπεριφορές οι οποίες δυστυχώς όλες είναι εναντίον μας. Να αρχίσω με το όνομα της Μακεδονίας το οποίο με καίει και το δίνουμε τώρα αυτό, δηλαδή προσυπογράφουμε πλέον τελικά το όνομα αυτό το οποίο δίνεται σε ανθρώπους που δεν είναι Μακεδόνες και ακόμη σύμφωνα με επώνυμα άρθρα αυτό το κάνουμε από μεριάς Ελλάδας για να προλάβουμε αυτή την κυβέρνηση που είναι υπέρ της συνθήκης των Πρεσπών ενώ η επόμενη θα είναι εναντίον. Είναι για κλάματα αυτό, μας το υποχρέωσαν από έξω, αλλά δε μπορείς να πιέσεις μία χώρα να παραιτείται από κυριαρχικά της δικαιώματα επειδή κάποιοι είναι εναντίον αυτών των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Το δεύτερο είναι ότι θα μπορούσαμε να πούμε αποσύρουμε την υπογραφή και τη συναίνεση μας γιατί αυτά τα οποία αναλάβατε, τα περισσότερα δεν τα έχετε τηρήσει, αλλά δεν το κάνουμε. Θα έφερνε ανατροπές αλλά θα ήταν ελληνική θέση, αλλά η μη ανατροπή αιμορραγεί την Ελλάδα».

Τα f35 μας απαγορεύει να στρέφονται εναντίον μελών του ΝΑΤΟ και αυτά θα τα πάρουμε μετά το 2031

«Σε σχέση με τα f35 μεταξύ των άλλων υπάρχουν και μερικές υποσημειώσεις που λένε ότι αυτά δεν είναι κατάλληλα για το Αιγαίο, που αυτά δεν είναι κατάλληλα διότι έχουνε μέσα ένα τεχνικό θέμα το οποίο απαγορεύει να στρέφονται εναντίον μελών του ΝΑΤΟ και αυτά θα τα πάρουμε μετά το 2031. Είναι δραματική η κατάσταση αυτή, παρόλο ότι αυτή τη στιγμή όλη η υφήλιος οχυρώνεται, ξοδεύει τεράστια ποσά που είναι το 2% του παγκόσμιου εισοδήματος, ξαφνικά καταλαβαίνει ότι πάμε σε πόλεμο ή φοβάται τον πόλεμο. Και δε μιλώ για περιφερειακούς πολέμους, μιλώ για πολέμους οι οποίοι απειλούνται ειδικά ίσως από το Ιράν το οποίο είπε ότι δεν ενδιαφέρεται αλλά αυτό δε λέει τίποτα και από αυτή την ένταση η οποία εξακολουθεί να υπάρχει και στο Ταιβάν αλλά και μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων που είναι η Κίνα και οι ΗΠΑ. Εμείς κινδυνεύουμε πάρα πολύ βέβαια και δεν έχουμε προσπαθήσει να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε, πραγματικά δηλαδή αν καταλαβαίναμε θα κάναμε κάποιες άλλες κινήσεις. Μέχρι τώρα ήμασταν ενθουσιασμένοι θα έλεγα γιατί δήθεν η Αμερική δεν θα ήθελε να δώσει τα f16 στην Τουρκία γιατί δήθεν η Τουρκία ήτανε κακό παιδί και δεν ακολουθούσε αυτά που έπρεπε να ακολουθήσει και μπορεί να μην θλίβεται κανείς όταν βλέπει ότι ο Ερντογάν -και πρέπει να του αναγνωρίσουμε αυτό- δουλεύει συνεχώς προς τις κατευθύνσεις που έχει αποφασίσει να πάει, οι οποίες από όσο καταλαβαίνω είναι υπέρ της Τουρκίας όλα αυτά τα οποία κάνει και τον κατηγορούν για ένα σωρό πράγματα, βεβαίως είναι εχθρός μας αλλά κάνει ότι μπορεί και δε παίρνουμε λίγα μαθήματα από αυτόν για να έχουμε ένα πρόγραμμα να ακολουθούμε».

Τον Ερντογάν τον παίρνουν υπόψη τους όλοι πολύ σοβαρά και του κάνουν τελικά ότι χατήρια θέλει, όταν εκβιάζει

«Δεν έχουμε εθνοκεντρική εξωτερική πολιτική, είμαστε φτερό στον άνεμο, είμαστε οι εύκολοι που ενθουσιάζονται, που βγαίνουν με εξάρσεις γέλια και ενθουσιασμούς και λένε πράγματα τα οποία δεν υφίστανται και στην συνέχεια ακυρώνονται. Εκεί βρισκόμαστε ως προς τα εθνικά μας προβλήματα τα οποία είναι άλυτα, τα οποία είναι χρόνια, τα οποία γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα διότι να θυμίσω ότι μετά τις πολύ καλές σχέσεις που είχαμε δήθεν τώρα ο κ. Ερντογάν πριν μερικές μέρες δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει ολοκληρώσει αυτό το οποίο είναι έπρεπε να ολοκληρώσει στην Σμύρνη που πέταξε τους Έλληνες στη θάλασσα και ότι υπάρχει συνέχεια με το Αιγαίο, επέστρεψε στην ίδια ρητορική. Τον παίρνουν υπόψη τους όλοι πολύ σοβαρά και του κάνουν τελικά ότι χατήρια θέλει, όταν εκβιάζει. Δεν το βρίσκω κακό για ένα έθνος να εκβιάζει όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όλοι εκβιάζουν. Γιατί εμείς πρέπει δηλαδή να είμαστε το χαρούμενο παιδί το οποίο χαζογελάει και ότι του πουν και μόλις τον χτυπούν στον ώμο χαίρεται και λέει τα καταφέραμε και λέει η Τουρκία είναι έτσι και η Τουρκία βγαίνει στον αφρό και δεν παθαίνει τίποτε; Όλα αυτά είναι πάρα πολύ θλιβερά».

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και αιτήματα στη χώρα μας από ισλαμικές χώρες

«Υφέρπουν τεράστιοι κίνδυνοι και δεν καταλαβαίνω αυτό που προωθείται που δεν είναι το κύριο θέμα μας και αφήνονται άλλα τα οποία είναι πραγματικά εξαιρετικά επείγοντα και μένουν στην άκρη. Αυτά είναι για να ασχολειται το μυαλό μας με πράγματα που είναι λιγότερο σοβαρά. Λέτε για το Ισλάμ που θέλει να μπει στα ελληνικά πανεπιστήμια, φυσικά, αλλά πέρα από αυτό είναι γνωστό ότι σε πάρα πολλές χώρες στο εξωτερικό υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά από ότι εχω δει ειδικά στην Αμερική αυτά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τροφοδοτούνται κυρίως όχι από τα κράτη αλλά από ιδιώτες. Ο κίνδυνος εδώ είναι πάρα πολύ μεγάλος, δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε για ιδιωτικά πανεπιστήμια, θεωρητικά δεν θα έπρεπε κάνεις να είναι εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Όταν έρθουμε όμως στην Ελλάδα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Επειδή στο μυαλό των τελευταίων κυβερνήσεων ήταν ότι πρέπει να ιδρύσουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα δημόσια πανεπιστήμια έχουν αφεθεί πραγματικά στην τύχη τους, έχουν περικόψει χρήματα που έπρεπε να πάρουν και  είναι σε κακή κατάσταση. Τα ίδια και χειρότερα βλέπουμε και στην υγεία και είναι τραγικά φαινόμενα αυτά της ελληνικής κοινωνίας γιατί οι κατ εξοχήν υπηρεσίες ωφέλειας του δημοσίου μπαίνουν κάτω από το κέρδος και όχι από την εξυπηρέτηση των μελών της κοινωνίας».

Η πίεση για τους ΛΟΑΤΚΙ συνδέεται με την τεχνητή νοημοσύνη και την μελλοντική μείωση του πληθυσμού της γης

«Όσοι δεν είναι σύμφωνοι με αυτά εισηγούνται τώρα και είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του, χαρακτηρίζονται ή ακροδεξιοί ή καθυστερημένοι, ή μερικώς μορφωμένοι οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ότι η κοινωνία πηγαίνουν μπρος και αυτοί θέλουν να μείνει πίσω. Νομίζω ότι αυτό που γίνεται είναι εγκληματικό γιατί δημιουργεί καταστάσεις όπως είναι η παρένθετη μητέρα που παίρνει χρήματα, γεννά παιδιά και μετά δε ξέρεις τι γίνονται αυτά τα παιδιά ή να ξέρεις ότι θα γίνουν ομοφυλόφιλα με βεβαιότητα. Το δεύτερο είναι ότι αν πάρετε τις κανονικές υιοθεσίες, τα παιδιά τα οποία μαθαίνουν ότι δεν είναι παιδιά των γονιών τους, των θετών γονιών τους συνήθως έχουν τρομακτική αντίδραση και θέλουν να μάθουν ποιοι τους έκαναν. Σε αυτή την περίπτωση των ΛΟΑΤΚΙ δεν θα υπάρχουν βιολογικοί γονείς, θα είναι αγνώστων στοιχείων και θα είναι ένα τρομακτικό πράγμα για ένα παιδί να μη ξέρει από πού έρχεται και που πάει. Να πάμε λίγο πιο βαθιά, έχω την εντύπωση ότι επειδή γίνεται πολύ μεγάλη πίεση υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ και των λύσεων αυτών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ότι σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη όπου με την τεχνητή νοημοσύνη σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της υφηλίου δεν θα έχει καμία απασχόληση, καμία παραγωγικότητα γιατί τα ρομπότ θα τα κάνουν όλα. Σε αυτόν τον κόσμο δε θα πρέπει να μειωθεί ριζικά ο πληθυσμός; Γιατί αλλιώς θα χρησιμοποιηθούν άλλα μέσα χειρότερα. Οι ΛΟΑΤΚΙ μακροχρόνια θα περιορίζουν πάρα πολύ τον πληθυσμό της γης γιατί οι ίδιοι δεν αποκτούν παιδιά και οι παρένθετες μητέρες θα είναι οπωσδήποτε μετρημένες».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles