24.1 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Είδαμε ωριμότητα στην ψήφο, ο κόσμος επιλέγει με τα δικά του κριτήρια και όχι με τις επιλογές των κομμάτων»

Στους λόγους που οδήγησαν στην καθαρή νίκη του Θ. Μουριάδη επί του Μ. Παπαδόπουλου στο δήμο Καβάλας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και δημοτικός σύμβουλος πλέον, Τάκης Αγγελίδης. Ο ίδιος μίλησε για το κριτήριο του κόσμο που έχει αλλάξει πια, για την αποχή αλλά και το ενδεχόμενο να καταργηθεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ λόγω του νόμου της κυβέρνησης που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, ήταν ένας αληθινός όμως και έντιμος αγώνας και τελικά οι συμπολίτες μας επιβράβευσαν και τη στάση μας προεκλογικά, αλλά και τα αποτελέσματα μας ως διοίκηση την προηγούμενη τετραετία.  Πιστεύω ότι ο κόσμος σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στις περιφερειακές, επέδειξε μία ιδιαίτερη ωριμότητα με την έννοια ότι αυτό το οποίο έλεγα και σε προηγούμενες μου συνεντεύξεις ότι για την τύχη του τόπου θα αποφασίσει ο ίδιος ο κόσμος και όχι δηλώσεις κάποιων επώνυμων ή μη, οι κομματικοί σχηματισμοί. Ο κόσμος διαλέγει πρόσωπα, διαλέγει δήμαρχο, διαλέγει τους καταλληλότερους ανθρώπους για να τους εκπροσωπήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα κριτήρια του είναι πολύ πιο διαφορετικά από όσα ήταν κάποιες δεκαετίες πριν».

«Υπάρχει μια ωριμότητα πλέον και επιλέγει με τα δικά του κριτήρια και όχι με τις επιλογές των άλλων και τις κομματικές επιλογές. Ο καθένας έχει την κομματική του ταυτότητα, ο καθένας έχει το πολιτικό του αποτύπωμα αλλά στις περιφερειακές αυτοδιοικητικές εκλογές τα κριτήρια πρέπει να είναι διαφορετικά και αποδεικνύεται σε ένα πάρα πολύ μεγάλο βαθμό όχι μόνο στην πόλη μας αλλά σε όλη την Ελλάδα ότι ο κόσμος αποφασίζει με σωστά κριτήρια για το ποια θα είναι η φωνή του στην περιφέρεια και στο δήμο του.

«Η αποχή είναι ένα γεγονός το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητήσει κάνεις, η απόχη είναι κάτι το οποίο παρατηρούμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σε όλες τις εκλογές και στις εθνικές και για την Τ.Α., υπάρχει δυστυχώς μία απαξία όσον αφορά την πολιτική και μία μεγάλη μερίδα κόσμου, ιδιαίτερα από τη νεολαία απέχει από αυτού του είδους τις διαδικασίες. Είναι κάτι το οποίο πρέπει όντως να μας απασχολήσει και πρέπει να βρούμε τρόπους ούτως ώστε ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι να μην κάνουν μόνο κριτική αλλά να ασχοληθούν και οι ίδιοι, να τους δοθεί το βήμα, να τους δοθούν οι ευκαιρίες να ασχοληθούν οι ίδιοι με τα κοινά, για να συμμετέχουν να ψηφίζουν και να μην απαξιώνουν τελικά τις εκλογές».

«Είναι γεγονός ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη του Σύγχρονου Δήμου στην οποία συμμετέχω θα εκπροσωπείται από 21 δημοτικούς συμβούλους, αρκετοί εκ των οποίων μάλιστα για πρώτη φορά. Όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος, είτε νεότεροι είτε παλαιότεροι εάν διαχειριστούμε θέσεις ευθύνης αλλά ακόμα και η συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο είναι το ανώτατο όργανο μιας πόλης, ο καθένας θα κριθεί από την συμμετοχή του και από την προσφορά του.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης και μάλιστα εκδόθηκε προφορικά σε μία στιγμή που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω όταν όλοι οι δήμαρχοι ήταν απασχολημένοι με τις εκλογές, παρουσίασε αυτό το νομοθέτημα το οποίο προβλέπει την κατάργηση όλων των νομικών προσώπων και όλων των κοινωφελών επιχειρήσεων. Στην προσπάθειά μου να εξηγήσω τη λογική αυτού του νομοθετήματος πιστεύω ότι γίνεται με τη λογική να ενσωματωθούν κάποιες κοινωφελείς επιχειρήσεις και κάποιες δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες ήταν ανενεργές ή πολύ μικρές ή απασχολούν ένα με δύο άτομα ή δεν έχουνε αντικείμενο δραστηριότητας, εκεί το καταλαβαίνω. Υπάρχουν όμως αντίστοιχα και κάποιες δημοτικές επιχειρήσεις όπως η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ η οποία έχει ένα πολύ σύνθετο έργο, έχει πολλές αρμοδιότητες, πολλές διευθύνσεις και επιτελεί μία δουλειά πολύ σημαντική για το δήμο της πόλης μας. Ευτυχώς ο νομοθέτης προέβλεψε στο άρθρο του εξαίρεση για ειδικές περιπτώσεις κάποιων επιχειρήσεων οπότε αυτό προσπαθούμε, ετοιμάζουμε το υπόμνημα το οποίο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα πρέπει να παραδοθεί ούτως ώστε να ζητήσουμε την εξαίρεση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ από τον νόμο αυτόν που καταργεί τα νομικά πρόσωπα και τις δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις. Ακόμη και αν δε πάει καλά αυτό δε πιστεύω ότι από 01/01 δεν θα υπάρχει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ γιατί για να ενσωματωθεί η οποιαδήποτε δημοτική επιχείρηση στον Δήμο που είναι θα πρέπει να αλλάξει το οργανόγραμμα του δήμου, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα 6μηνο για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Το έχω κουβεντιάσει με το δήμαρχο και θα κάνω ένα διοικητικό συμβούλιο και μετά θα το φέρουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτως ώστε να έχουμε και την σύμφωνη γνώμη του σώματος, για να έχουμε διαπραγματευτικά χαρτιά στην προσπάθεια μας να διατηρηθεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles