22.2 C
New York
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Buy now

«Δεν υπάρχει άδεια για να ανεβαίνουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες των γηπέδων Κρηνίδων και Αμυγδαλεώνα!»

Σε αρκετά γήπεδα και του δήμου Καβάλας όπως και σε όλη την χώρα οι κερκίδες των γηπέδων θα είναι κλειστές για το κοινό αφού το νέο αυστηρότερο πλαίσιο για την αδειοδότηση των ποδοσφαιρικών γηπέδων δε λαμβάνει υποψη του την παλαιότητα των κατασκευών αυτών, προβλέποντας ουσιαστικά λουκέτο μέχρι να πληρούν μία σειρά από προυποθέσεις. Για το ζήτημα αυτό που σε πρώτη φάση αφορά τα γήπεδα των Κρηνίδων και του Αμυγδαλεώνα μίλησε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Χατζηαναστασίου.

«Όλα αυτά τα γήπεδα έχουν γίνει τις προηγούμενες δεκαετίες, είχαν γίνει με τις προϋποθέσεις που όριζε τότε η νομοθεσία, πλέον όπως όλα τα πράγματα έτσι και στα γήπεδα έχουν αλλάξει οι προϋποθέσεις έχουνε γίνει πιο αυστηρές έχουνε γίνει διαφορετικές. Για τα γήπεδα η πολιτεία και το υπουργείο αθλητισμού έβγαζε μια απόφαση κάθε χρόνο και έδινε παράταση στις υπάρχουν άδειες. Αυτό το έκανε γιατί τα περισσότερα γήπεδα έχουν χτιστεί με το παλιό καθεστώς. Αυτή τη στιγμή πλέον για να μπορέσει να γήπεδο να είναι επίσημος αγωνιστικός χώρος και να το χρησιμοποιεί μία ομάδα η οποία συμμετάσχει είτε σε εθνικά πρωταθλήματα είτε στα τοπικά πρωταθλήματα, μιλώντας για γήπεδα ποδοσφαίρου γιατί τα κλειστά γυμναστήρια δεν έχουν κανένα θέμα. Τα σωματεία οφείλουν όταν δηλώνουν συμμετοχή στις τοπικές ενώσεις του ποδοσφαίρου να προσκομίσουν παραχωρητήριο από το δήμο, το παραχωρητήριο δίνεται από το εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο ή το δήμαρχο ανάλογα την περίπτωση και μαζί με την άδεια του γηπέδου τα προσκομίζουν στην ανάλογη ένωση ποδοσφαίρου και έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Τα τελευταία χρόνια η παράταση που έδινε τα γήπεδα το υπουργείο ζητούσε υπεύθυνη δήλωση του εκάστοτε δήμαρχου ότι το γήπεδο πληροί όλες τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τη καινούργια νομοθεσία και όχι με αυτή που χτίστηκε!»

«Εξαιτίας λοιπόν αυτού αρκετοί δήμοι, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας στείλανε ανθρώπους τεχνικής υπηρεσίας, μηχανικούς, να κάνουν αυτοψία σε όλα τα γήπεδα και να δουν αν τα γήπεδα τηρούν τις προϋποθέσεις και ποιες. Δυστυχώς τα περισσότερα γήπεδα δεν τηρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία. Ένα απλό παράδειγμα είναι οι απαραίτητες τουαλέτες, είτε για ΑμεΑ είτε για τον κανόνα ότι ανά 100 άτομα πρέπει να υπάρχει μια τουαλέτα. Ωστόσο κίνδυνος στατικότητας δεν υπάρχει, δηλαδή οι μηχανικοί που έχουν επισκεφθεί τα γήπεδα δεν διαπιστώσανε κάποια επικίνδυνη κατασκευή. Απλά για να μπορέσει να βγει καινούργια άδεια σε ένα γήπεδο οφείλει να συνοδεύεται και από μελέτη στατικότητας μεταξύ των άλλων».

«Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε κάνει πλήρη χαρτογράφηση όλων των γηπέδων που αφορούν το δήμο Καβάλας, ξέρουμε τι ελλείψεις έχουν τα γήπεδα και τις ανάγκες που χρειάζονται ώστε όλα αυτά τα γήπεδα να μπορέσουν να αδειοδοτηθούν. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατόν με τα υπάρχοντα οικονομικά να μπορέσουμε να αδειοδοτήσουμε πλήρως όλα τα γήπεδα. Θα πρέπει να προγραμματίσουμε κάποια γήπεδα που θα βρούμε λεφτά για να βελτιώσουμε και να αποκαταστήσουμε τα όποια ελλείμματα. Αυτό που συμβαίνει στη Δ.Ε. Φιλίππων με τα γήπεδα συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Για τα δύο γήπεδα που έχουν κερκίδες του Αμυγδαλεώνα και των Κρηνίδων δεν υπάρχει κίνδυνος στατικότητας, υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων προϋποθέσεων και μεταξύ αυτών είναι και μελέτη στατικότητας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει άδεια για να ανεβαίνουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles