16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Δεν ήταν κρυφή ατζέντα, ήταν πολιτική απατεωνιά»

Δεν ήταν κρυφή ατζέντα, ήταν πολιτική απατεωνιά όταν έχεις σημαία την δήθεν υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα φέρνεις ένα νομοσχέδιο καταλήστευσης των ελευθέρων επαγγελματιών τόνισε σε συνέντευξη του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης. Ο ίδιος μίλησε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της ΝΔ και κάλεσε τα στελέχη της να έρθουν σε έναν σοβαρό διάλογο για να συγκριθούν τα μέτρα αυτά με την «υπερφορολόγηση» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση ήδη καταγραφεί ένα μεγάλο πολιτικό βατερλό, έχασε μία εκλογική μάχη και φοβάμαι ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αυτό μπορεί να είναι και η απαρχή γενικότερων εξελίξεων. Καταρχήν κρατάω μία επιφύλαξη για το νομοσχέδιο διότι μέχρι στιγμής συζητάμε για όσα έχουν δηλώσει ότι θα περιέχει το νομοσχέδιο οι υπουργοί, δεν έχουμε δει τις διατάξεις του νομοσχεδίου, μπορεί το τελικό κείμενο να είναι πολύ χειρότερο. Τώρα καταγράφεται και ένα πολιτικό βατερλό διότι κοινωνικοί, παραγωγικοί και άλλοι πολιτικοί σύμμαχοι της κυβέρνησης που πολλοί από αυτούς είχαν πρωταγωνιστήσει στο κίνημα της γραβάτας και στο αντισύριζα μέτωπο, τώρα καταλαβαίνουν ποιος τους κορόιδευε. Ευτυχώς που ήρθαν οι δηλώσεις αυτές για να ακούσουμε από τα χείλη του θαρρετού προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών ότι με το νόμο Κατρούγκαλου υπήρχαν και περιπτώσεις που είχανε και μείωση ασφαλιστικών εισφορών ενώ τώρα έχουμε ένα οριζόντιο μέτρο που αδικεί τους πάντες. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα προτείνουν μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης τα καύσιμα και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, η κυβέρνηση έχει ένα επιχείρημα -δεν πείθει αλλά αυτό λέει- ότι δε θα το κάνω διότι είναι ένα οριζόντιο μέτρο και τώρα κάνει ένα οριζόντιο μέτρο που αδικεί τους πάντες».

«Δεν ήταν κρυφή ατζέντα, ήταν πολιτική απατεωνιά όταν έχεις σημαία την δήθεν υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα είχε ενδιαφέρον κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία κάποια μέρα να μιλήσουμε μαζί με πίνακες και στοιχεία για τότε και για τώρα. Γιατί τώρα πάνε και επιβαρύνουν χιλιάδες Έλληνες με 1.500 ευρώ το χρόνο, μπορεί η ΝΔ να μου θυμίσει ένα αντίστοιχο μέτρο που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ την δύσκολη περίοδο 15-19; Τώρα έχουμε να συγκρίνουμε συγκεκριμένα πράγματα και θα δείτε ότι σε πολλές περιπτώσεις επαγγελματιών, με αυτά που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών, η επιβάρυνση σε σχέση με αυτά τα οποία ισχύουν επί ΣΥΡΙΖΑ και τώρα το άθροισμα φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών θα είναι τεράστια. Ήρθε η ώρα και κάποιοι να καταλάβουν τι ψήφισαν και να καταλάβουν πόσο πολιτικοί απατεώνες είναι αυτοί που άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά».

«Στον κάθε επαγγελματία αναλογεί 1.400 ευρώ ετήσιος φόρος παραπάνω. Κανένας λογικός Ασπρόπυργος δεν μπορεί να είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής της φοροαποφυγής ή του λαθρεμπορίου. Κάθε λογικός άνθρωπος θετικός στο να υπάρχουν τέτοια μέτρα. Εδώ όμως η πολιτική ιστορία εκδικείται, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε μέτρα και ένας αναπληρωτής υπουργός με καταγωγή από την Καβάλα έφερνε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το χτίσιμο του αφορολόγητου με τη χρήση πλαστικού χρήματος ακριβώς για να δώσουμε κίνητρο πάταξης της φοροδιαφυγής και του να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα οι πολίτες, τι έλεγε τότε η ΝΔ; Μας κατηγορούσε για υπερφορολόγηση, έφερνε εκείνα τα πινακάκια με τις 29 άδικους φόρους που δεν ήταν ποτέ 29 και δεν ήταν και άδικοι και μερικούς τους είχε ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία και έκανε όλα εκείνα τα έξαλλα τα οποία ευτυχώς δεν κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ΝΔ ακολουθούσε τον λαϊκισμό ενώ εμείς θα στηρίξουμε κάθε θετικό μετρο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, αλλά εδώ έρχεται το ερώτημα, υπάρχει φοροδιαφυγή των μεγάλων τεχνικών εταιριών, των μεγάλων εταιρειών ενέργειας, των μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, των σούπερ μάρκετ και άλλες εταιρείες που κάνουν φοροδιαφυγή; Για αυτές η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο και παίρνει μέτρα για το φούρνο της γειτονιάς, για το ψιλικατζίδικο, για τον ηλεκτρολόγο κτλ. Δεν λαϊκίζω αλλά λέω πως όταν ξεκινάς έναν αγώνα δεν ξεκινάς από τους αμάχους, διότι εδώ έχουμε μία κυβέρνηση που επιτίθεται στους αμάχους στην ουσία, διότι αυτά που αναφέρω είναι οι πραγματικά εχθρικές δυνάμεις και είναι αυτοί οι οποίοι έχουν τη μεγάλη φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. Ποιο μετρό έχει πάρει η κυβέρνηση; Εδώ έχει πάρει μέτρα με τα οποία ευνοεί τους μεγαλοφοροφυγάδες τους λαθρέμπορους μέχρι στιγμής. Εμείς ότι θετικό θα το στηρίξουμε, αλλά ήρθε τώρα η ώρα της αλήθειας και για την κυβέρνηση και για αυτούς που την ψηφίζανε και για αυτούς που διαμαρτύρονταν για το νόμο Κατρούγκαλου που ακόμη είναι σε ισχύ, δεν τον έχουν καταργήσει!».

«Όταν βάζεις να νομοθετούν ασχετοι, και νομοθετείς κυρίως χωρίς κοινωνικό διάλογο καταλήγεις σε αυτές τις σαχλαμάρες διότι περί τέτοιων πρόκειται. Μακάρι η κυβέρνηση να έκανε διάλογο με τους πολιτικούς φορείς, με τα κόμματα, με τους παραγωγικούς φορείς, με τα Επιμελητήρια και τις ενώσεις, άλλωστε οι περισσότεροι είναι φιλικά διακείμενοι σε αυτούς, τι φοβούνται; Θα ήθελα όλοι αυτοί να κάνουν έναν ουσιαστικό διάλογο για το ποια ήταν η φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση το 2010-14, πόσο το 2015-19 και πόσο είναι το 2019-23! Διότι από τους πίνακες που έχουμε δημοσιοποιήσει προκύπτει ότι από το 2019 και μετά πληρώνουμε κάθε χρόνο πάρα πολλούς φόρους! Αλλά δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης δε λένε τα πράγματα με το όνομα τους, ότι εδώ έχουμε μία υπερφορολόγηση, έχουμε μία καταλήστευση και αντί αυτό να αναδειχθεί ακούμε ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής, ενώ στην ουσία παίρνει μέτρα υπερφορολόγησης και καταλήστευσης εισοδημάτων χαμηλού και μεσαίου επιπέδου».

«Για την πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να γίνει αντιγραφή των όσων κάνουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, των όσων κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, των όσων κάνουν οι ανεπτυγμένες χώρες του ΟΟΣΑ που έχουν επιδείξει σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτά έγιναν ή ξεκίνησα να γίνουν την περίοδο 2015-19 αλλά θυμίζω ότι ενώ εμείς ενισχύσαμε τους ελεγκτικού μηχανισμούς με προσωπικό, η ΝΔ και το 2010-14 και μετά το 2019 αποδυνάμωσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και έρχεται η πραγματικότητα και στον τομέα της αισχροκέρδειας, και της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και επαληθεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι όταν έχεις ισχυρούς μηχανισμούς αυτό κάνει καλό και στα δημόσια έσοδα και στον ανταγωνισμό».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles