7.4 C
New York
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Buy now

«Δεν έγινε μια σωστή χρηματοοικονομική εκτίμηση για να δικαιολογεί μία τόσο μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών»

Προσφυγή στην αποκεντρωμένη κατά της απόφασης για τις παράλογες και υπερβολικές αυξήσεις των δημοτικών τελών υπέβαλε η παράταξη του Χ. Χρυσανίδη. Μιλώντας σχετικά η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Ευαγγελία Δρακονάκη επεσήμανε ότι δεν έχει γίνει μια σωστή χρηματοοικονομική εκτίμηση για να δικαιολογήσει μία τόσο μεγάλη οριζόντια αύξηση των δημοτικών τελών και πως ο κ. Σταυρίδης λίγους μήνες πριν παρουσίαζε τα πράγματα να λειτουργούν στην εντέλεια και σήμερα παρουσιάζει την συντέλεια του κόσμου.

«Υποβάλλαμε προσφυγή κατά της απόφασης για τα δημοτικά τέλη και θεωρώ ότι οφείλαμε να το κάνουμε διότι πρώτα από όλα έπρεπε να θίξουμε το γεγονός του μεγάλου ποσοστού αύξησης των δημοτικών τελών τα οποία δεν πειστήκαμε ότι έχει γίνει μια σωστή χρηματοοικονομική εκτίμηση για να δικαιολογήσει μία τόσο μεγάλη οριζόντια αύξηση των δημοτικών τελών. Εντυπωσιάστηκα όταν άκουγα τον κ. Σταυρίδη για τα προβλήματα της καθαριότητας και νόμιζα ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου στην υπηρεσία αυτήν. Πράγματα που δεν είχαν καμία σχέση όμως με ότι είχαμε ακούσει μόλις λίγους μήνες πριν, που τυχαία αυτό το διάστημα ήταν και προεκλογική περίοδος. Τότε όλα βαίνανε καλώς, και ξαφνικά μαθαίνουμε δια στόματος κ. Σταυρίδη είχε έρθει η συντέλεια του κόσμου σε αυτή την υπηρεσία! Δεν είχαμε προσωπικό, δεν έχουμε οχήματα, δεν, δεν, δεν! Τα οποία τελικά όντως δεν υπήρχαν και προσπαθούσανε να τα κρύψουνε εντός εισαγωγικό για να πάμε στις εκλογές για βγάζουν ένα προφίλ ότι όλα βαίνουν καλώς ή είναι μια υπερβολή για να δικαιολογήσουν την αύξηση».

«Ένα παράδειγμα, άκουσα στο δημοτικό συμβούλιο να λένε πως έχουν σκοπό να αγοράσουν καινούργιο εξοπλισμό και καινούργια οχήματα. Το γνωρίζετε ότι για την αγορά οχημάτων γίνεται αναφορά σε έναν και μόνο έναν τράκτορα; Εμφανίστηκε μετά η αναγκαιότητα ιδιώτη για την αποκομιδή απορριμμάτων στο Παληό και στην Καρβάλη που έχουμε έτσι μία έντονη τουριστική δραστηριότητα τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτό δηλαδή θα συμβεί του 2024; Δεν συνέβαινε το καλοκαίρι του 2023, του 2022; Ειδικά το καλοκαίρι του 2023 που η αποκομιδή ήταν ελλιπής, δε μιλάμε καν για ανακύκλωση στο Παληό, έχουμε καταφέρει μετά από τόσα χρόνια να υπάρχουν μπλε κάδοι μόνο στο κεντρικό δρόμο του Παλιού και απειροελάχιστοι σε καθέτους του οικισμού».

«Εγώ λέω ότι όντως θα μπορούσε να προκύπτει ανάγκη αύξησης των δημοτικών τελών. Φτάσαμε όμως σε περιοχές να έχουμε 150 – 100% αύξηση στα δημοτικά τέλη, και είναι δυνατόν να τα αντιμετωπίζεις όλα με την ίδια ματιά; Οι κάτοικοι π.χ. στα ορεινά και οι επιχειρηματίες με την κοινή λογική έπρεπε να τους πριμοδοτήσεις για να μη φύγουν και να’ ρθούνε στην πόλη μέσα. Δε μπορεί όλα να είναι το ίδιο! Υπήρξε μια επιπόλαια προσέγγιση την οποία λίγο την σώσανε διαφυλάττοντας το προφίλ του κοινωνικού χαρακτήρα με τις ευπαθείς ομάδες, ακούσαμε προτάσεις πολυτέκνων, AμεA, και τα προσάρμοσαν που είναι όμως πολύ μικρό ποσοστό μέσα στο σύνολο. Ακόμη και ο διαγωνισμός του ΤΕΒΑ, της διανομής τροφίμων δεν έγινε από το δήμο Καβάλας τα τελευταία χρόνια και θα πάει σε ιδιώτη και αυτή η υπόθεση! Από πού προκύπτει το δικαίωμα να μη γίνεται ο διαγωνισμός από την οικονομική υπηρεσία ενός προγράμματος 2-2.5 εκ ευρώ από ευρωπαϊκά χρήματα;».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles