25.8 C
New York
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Αν δεν έρθει η αρχαιολογία μέχρι την Δευτέρα, συνεχίζω το έργο και ας προσφύγουν όπου θέλουν, ας με καθαιρέσουν!»

Εάν μέχρι την Δευτέρα η αρχαιολογία δεν τελειώσει με τα ευρήματα του Αγίου Νικολάου, κλείνω τα χαντάκια και προχωράω το έργο με ευθύνη μου και ας με καθαιρέσουν προειδοποίησε σε πολύ έντονο ύφος ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην καθυστέρηση του έργου στον Άγιο Νικόλαο από την ανακάλυψη μιας οθωμανικής αποχέτευσης και έθεσε την αρχαιολογία προ των ευθυνών της καθώς η απάντηση που πήρε από την υπηρεσία είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό και η πρόσληψη θα γίνει σε 3 εβδομάδες.

«Οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει το έργο στον Άγιο Νικόλαο πάνε πάρα πολύ γρήγορα όπως επίσης και η εργολαβία η οποία φορά την ύδρευση και την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ πηγαίνει πολύ γρήγορα. Το πρόβλημα το οποίο έχουμε είναι η αρχαιολογία και το λέω με συγχωρείτε αλλά επειδή συνεργάζομαι πολύ με την αρχαιολογία και μέχρι τώρα νομίζω ότι τους βοήθησα πάρα πολύ, ακόμα και στο να γίνουν κάποια έργα που αφορούν την ύδρευση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων τα οποία τα κάνουμε ως προσφορά. Αντ’ αυτού ειμαστε μέσα στον Αγιο Νικόλαο όπου βρήκαμε μία τούρκικη αποχέτευση, μία οθωμανικής περιόδου, αυτό είναι που βρέθηκε, κάτι που υπάρχει παντού. Είναι ένα που βρήκαμε εκεί στα Βαρέλια και το άλλο στην Σπετσών. Αυτό μας καθυστερεί, το ένα έργο μάλιστα έχει 150.000€ για την αρχαιολογία ούτως ώστε να προσλάβουν προσωπικό ώστε σε περίπτωση που βρεθεί κάτι να μπορούνε να κάνουν ανασκαφή να το καταγράψουν κτλ. Η αρχαιολογία όμως έχει καθυστερήσει να κάνει την πρόσληψη, η προισταμένη κ. Δαδάκη έλειπε γιατί είχε δουλειά και περιμένανε όλοι πότε θα έρθει η κ. Δαδάκη για να αποφασίσει τι θα γίνει».

«Εμείς όμως με το έργο είμαστε σταματημένοι γιατί ούτε η ΔΕΗ μπορεί να ρίξει τα καλώδια που έπρεπε μέσα διότι όταν θα γινόταν αυτό ο εργολάβος θα έριχνε το μπετόν καθαριότητας ώστε να λειτουργήσουν τα μαγαζιά και παράλληλα να γίνεται και η πλακώστρωση με ότι προβλέπεται. Αυτή την στιγμή ειμαστε ανοιχτοί και περιμένουμε. Και τους λέω πότε δηλαδή θα ξεκινήσουμε; Μου λένε μόλις προσλάβουμε προσωπικό και πότε θα προσλάβετε προσωπικό; Μου λένε σε τρεις εβδομάδες, λοιπόν εγώ δεν θα στο αφήσω έτσι αυτό για τρεις εβδομάδες να περιμένω πότε θα κάνουνε πρόσληψη για να’ ρθούνε να καταγράψουνε την οθωμανική αποχέτευση η οποία βρέθηκε σε εκείνο το σημείο. Είναι μία περιοχή του Αγίου Νικολάου η οποία έχει σκαφτεί πάρα πολλές φορές, ξέρουν επίσης ότι τα βυζαντινά και τα μεταβυζαντινά που υπάρχουν είναι στο 1.5 μέτρο, εμείς δεν έχουμε σκάψει στο 1.5 μέτρο, και παρόλα αυτά καθυστερούμε!».

«Θα μπορούσαν να καταγράψουν με τον αρχαιολόγο που είχαν αυτό που βρέθηκε, εάν ήταν κάτι πολύ σημαντικό, αν ήταν στα ίχνη του ναού που υπήρχε στη θέση του Αγίου Νικολάου τώρα θα έλεγα αξίζει τον κόπο να περιμένουμε να κάνουμε να γίνει ανασκαφή να καταγραφεί. Αλλά όχι όμως τώρα επειδή βρήκαμε ένα βόθρο, αυτό έχει σε τελική ανάλυση έχει σκαφτεί πάρα πολλές φορές! Επι Αθανασιάδη έχουνε περάσει αποχέτευση και ο βιολογικός, μην τρελαθούμε τώρα δεν μπορεί να καθυστερούμε τρεις εβδομάδες με ό,τι συνεπάγεται για τους επαγγελματίες. Εγώ δε θα το αφήσω έτσι, δεν ήθελα να φτάσω σε αυτό το σημείο και να συμπεριφερθώ έτσι στην αρχαιολογία αλλά με αναγκάζουνε όμως να συμπεριφερθώ διαφορετικά. Μέχρι την Δευτέρα αν δεν έρθουν εγώ το κλείνω, συνεχίζω το έργο και ας κάνουν, ας προσφύγουν όπου θέλουνε και ας με καθαιρέσουν. Λοιπόν το έργο θα συνεχίσει και θα τελειώσει!

«Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του. Καταλαβαίνω πως και η αρχαιολογία κοιτάζει τη δική της δουλειά, αλλά όμως δεν είναι ξεκομμένη από την κοινωνία και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Το να λέμε ότι το έργο συνεχίζεται αυτό δε λέει τίποτε, το έργο συνεχίζεται αλλά υπάρχουν όμως επαγγελματίες οι οποίοι περιμένουνε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να τελειώσει και κάνουνε υπομονή».

«Για τα δημοτικά τέλη θα πάμε σε μείωση τελών, οι πολύτεκνοι θα είναι στο 50% ανεξάρτητα από εισοδηματικά κριτήρια, ενώ είχαμε εισοδηματικά κριτήρια επειδή όμως υπάρχει και μία απόφαση του ΣτΕ που απεμπλέκει τις μειώσεις από τα εισοδηματικά κριτήρια, για αυτό εναρμονιζόμαστε με την απόφαση του ΣτΕ και θα υπάρχουν μειώσεις για τους πολύτεκνους – τρίτεκνους και για τα άτομα με αναπηρία. Έχει κοστολογηθεί το ποσό που απαιτείται, δεν γίνεται όμως να λέμε ανεύθυνα ότι δε θα πληρώνει κανείς, τα έξοδα που έχει ο δήμος και για την καθαριότητα και για το ρεύμα είναι πολλά. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε τα έξοδα τα οποία υπάρχουνε τόσο για την καθαριότητα αλλά το βασικότερο για τον ηλεκτροφωτισμό ούτως ώστε να μπορεί σταδιακά να υπάρχει μείωση των ανταποδοτικών τελών».

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles