Όποτε και αν πάμε σε εκλογές θα έχουμε ένα κατακερματισμένο εκλογικό σώμα, από το οποίο θα προκύψει μια βραχύβια κυβέρνηση συνεργασίας υποστήριξε ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αντώναρος. Ο ίδιος μίλησε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, το φιάσκο με τη Λιβύη αλλά και την αποχώρηση του από το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη.
«Είδα σημεία και τέρατα και αφού τα διασταύρωσα με την εμπειρία που έχω και με άλλους ανθρώπους που κάνανε παρόμοιες διαπιστώσεις, αν και προερχόμασταν από διαφορετικούς χώρους και είχαμε άλλες αφετηρίες και σε πολλά πράγματα όσον αφορά τα πολιτικά θέματα διαφορετικές αντιλήψεις. Είχαμε διαφορετικές αντιλήψεις όσον αφορά στη λειτουργία της δημοκρατίας, ξέρετε η επίφαση της δημοκρατίας ειδικά όταν γίνεται με πολλές τυμπανοκρουσίες, εμένα με βάζει πάντα σε σκέψεις διότι δεν χρειάζεται τη δημοκρατία να την καλλωπίσεις με λόγια, πρέπει να την ασκείς. Διαπίστωσα ότι υπήρχε μια υπεραπασχόληση με καταστατικά, με τοπικές οργανώσεις να εκλέγονται σε όργανα, όλα αυτά τα οποία εμένα μου είχαν δημιουργήσει και σε πολλούς άλλους απέχθεια και στον ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπω ότι αυτό όταν γίνεται κατά κόρον είναι για να στραφεί το ενδιαφέρον όσων μετέχουν όχι στην πολιτική ουσία, αλλά στη διαδικασία. Να εξηγήσουμε τι λέμε στον κόσμο και πώς θέλουμε να τα εφαρμόσουμε, όχι να αρπάξουμε κάποιες καρέκλες σε τοπικό περιφερειακό η κεντρικό επίπεδο για να εξασφαλίσουμε την ισχύ και την επιρροή μας. Εγώ δεν ήμουνα υποψήφιος πουθενά σε κανένα από αυτά τα όργανα και έτσι αυτά που λένε ότι έφυγα γιατί δεν πήρα θέση, το λένε γενικά, το λένε και για τον Καρανίκα με τον οποίον ακριβώς δεν έχουμε ιδεολογική συνάφεια πέρα από την προσήλωσή μας στη δημοκρατία, το οποίο είναι πολύ βασικό και την κοινωνική ευαισθησία».
«Δεν ήμουν υποψήφιος για καμία θέση, από θέσεις χόρτασα, με ενδιέφερε να πετύχει αυτό το καινούργιο εγχείρημα του Στέφανου Κασσελάκη στο πραγματικά πήγα μαζί του και είπα στην αρχή, ότι είναι νέος άνθρωπος, ενδιαφέρουσα παρουσία, αν και με πλήρη απειρία και στην πολιτική και στην ιστορία του τόπου αλλά αυτά ξέρετε αν ακούσει κανείς αναπληρώνονται, ήρθε εδώ λοιπόν για να βάλει μπουρλότο στον τρόπο με τον οποίον ασκείται παραδοσιακά η πολιτική στην Ελλάδα. Έτσι όπως πήγε έβαλε μπουρλότο στον εαυτό του. Μπήκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, πήγε στις ευρωεκλογές με δύσκολες περιστάσεις, από το 15%, έπεσε στο 10%, πήγε στο 7% και τώρα έχει καθηλωθεί στο 2.5-3%, δηλαδή με την ψυχή στο στόμα αν θα καταφέρει όποτε γίνουν εκλογές στον τόπο να μπει στη Βουλή. Αυτό είναι το διακύβευμα ή δημιουργία ενός μαζικού κινήματος που θα ανταποκριθεί στα θέλω, στις ανησυχίες και τις αγωνίες όλου του πληθυσμού;».
«Έχω επαφές στην Ευρώπη και γνωρίζω ότι για την κυβέρνηση έρχονται και άλλα πράγματα, διαχειρίσεις κονδυλίων σε ύψος δισεκατομμυρίων με περίεργες αναθέσεις και βλέπουμε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τα ξανασκεφτεί, μας λέει για τον ΒΟΑΚ που τον συζητάμε 25 χρόνια, η κυβέρνηση τον ανακοίνωσε πριν από λίγους μήνες με μεγάλη χαρά και ξαφνικά παγώνει. Αυτά τα χρήματα πηγαίνουν στις τσέπες λίγων εταιρειών και να μην επωφελούνται οι ελληνικές μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις είναι σκανδαλώδες. Η ευρωπαϊκή εισαγγελική αρχή με επικεφαλής την κ. Κοβέσι, εκεί όλα γίνονται με μυστικότητα ώστε να μην υπάρξει δυνατότητα να καταστραφούν στοιχεία, όλα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο κ. Μητσοτάκης έχοντας συμπληρώσει τον 6ο χρόνο της διακυβέρνησης του ξαφνικά μας λέει ότι αλλάζει το νόμο για τη μετανάστευση επειδή στην δική του πατρίδα την Κρήτη, από το νότο ξαφνικά έρχονται καραβιές 500 – 500 από αυτούς τους ανθρώπους από τα βάθη της Αφρικής οι περισσότεροι, φτωχοδιάβολοι που ψάχνουν να βρουν την τύχη τους. Μαζεύτηκαν εκεί 2.500 άνθρωποι και μας λέει ο κ. Μητσοτάκης, θα κάνω δομή στην Κρήτη, θα τους φέρω στην Αθήνα, που θα τους βάλει στην Αθήνα; Η δομή της Μαλακάσας έξω από τον Ωρωπό που καίγεται από προχθές, είναι 40 km από την Αθήνα, είναι ήδη υπερπλήρης. Δεύτερον μας λέει ότι όσοι έρχονται θα συλλαμβάνονται, θα κρατούνται και θα απελαύνονται. Τρεις ερωτήσεις, πως θα συλλαμβάνονται σε μία τεράστια θαλάσσια έκταση που οι δύο ελληνικές φρεγάτες δεν μπορούν βεβαίως ελέγξουν, δεύτερον που θα κρατούνται; Δεύτερη ερώτηση που θα κρατούνται, οι ελληνικές φυλακές είναι υπερπλήρης και τρίτον πως θα απελαύνονται, σε ποιες χώρες με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει καν συμφωνία, με ποια αεροπορική σύνδεση; Χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία δε μπορούν να τους διώξουν!».
«Ο σημερινός Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είναι ο χειρότερος που είχαμε τα τελευταία 50 χρόνια στην μεταπολίτευση, φτάνει εκεί, πάει στον Χαφτάρ, συνεργάζεται με τους γιους του που είναι φύλαρχοι, ελέγχουν όλη την ανατολική Λιβύη η οποία έχει αποσχιστεί από την επίσημη Λιβύη την οποία έχουν αναγνωρίσει οι διεθνείς οργανισμοί και οι περισσότερες χώρες και πάει εκεί και αν δείτε τα στιγμιότυπα τον αγκαλιάζει και ο Λίβυος τον κρατάει σε απόσταση! Μου θύμισε την υπόκλιση που έκανε ο κ. Γεραπετρίτης στον Ερντογάν κατά την είσοδο του στο προεδρικό μέγαρο, αυτά είναι θλιβερά πράγματα την στιγμή που η ελληνική διπλωματία ηττάται σε όλα τα μέτωπα. Στις τελευταίες συναντήσεις του ΝΑΤΟ και στις δύο συναντήσεις ο Μητσοτάκης πάσχιζε να εξασφαλίσει μία χειραψία έστω με τον πρόεδρο Τραμπ, περπατούσε δίπλα του μιλώντας αγγλικά δυνατά μήπως γυρίσει να το δει και ο Τραμπ δεν το έκανε και μιλούσε με το καγκελάριο Μερτς. Θλίβομαι να βλέπω τον Έλληνα πρωθυπουργό να ρίχνει έτσι τα μούτρα του γιατί τον έχουν κόψει από παντού, και αυτό που έρχεται τώρα, είναι το κόψιμο που θα δεχτεί από την κοινωνία, η ΝΔ βρίσκεται δημοσκοπικά στην πρόθεση ψήφου στο 20κάτι του πληθυσμού και άλλο ένα 25% βρίσκεται στην γκρίζα ζώνη. Κατακερματισμένο θα πάει το πολιτικό σύστημα στις επόμενες κάλπες και θα σχηματιστεί μία προσωρινή δεν ξέρω τι διάρκειας κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά δε θα έχει προοπτική».