25.8 C
New York
Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025

Buy now

«Αυξημένη κατά 25% είναι η κατανάλωση νερού σε σχέση με την άνοιξη, αλλά μειωμένη κατά 5% σε σχέση με πέρσι»

Αυξημένη κατά 25% είναι η κατανάλωση νερού σε σχέση με την άνοιξη, αλλά μειωμένη κατά 5% σε σχέση με πέρσι επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης. Ο ίδιος μίλησε για την φετινή επάρκεια νερού σε όλη την Καβάλα και τους οικισμούς, πλην της Παλιάς Καβάλας που και φέτος ήδη προ μιας εβδομάδας ο καταρράκτης στέρεψε.

«Η κατανάλωση σε σχέση με τον Μάρτιο σήμερα είναι 25% πιο ψηλά, βέβαια δεν είναι στα επίπεδα που ήταν πέρσι οι καταναλώσεις, είναι τουλάχιστον 5% κάτω. Βέβαια τώρα ξεκίνησαν οι μεγάλες ζέστες, έχει μια βδομάδα, οπότε δεν έχουμε δει τα καινούργια δεδομένα που όταν έχει μεγάλη ζέστη γενικά υπάρχουν μεγαλύτερες καταναλώσεις, αλλά σε σχέση με το περσινό διάστημα είμαστε 5% πιο κάτω. Υπάρχει αρκετός κόσμος στην πόλη αλλά και στους οικισμούς υπάρχει πολύς κόσμος, πλέον ξέρετε έχει πληθυσμό και σε άλλες περιοχές όπως στο Παληό και στην Καρβάλη που φαίνεται να έχουμε ιδιαίτερα υψηλές καταναλώσεις αυτές τις μέρες σε σχέση με το περσινό διάστημα. Οπότε είναι γεμάτη η Καβάλα από κόσμο αλλά δεν είναι όπως ήταν πέρσι.

«Τώρα είμαστε μόνιμα στη μια αντλία, η τρίτη αντλία δε μπήκε φέτος καθόλου αλλά αυτό όχι λόγω των καταναλώσεων που υπάρχουν από τον κόσμο αλλά λόγω των διαρροών που έχουν επισκευαστεί, έχουμε πιάσει με τα νέα δίκτυα διαρροές οπότε δε χρειάστηκε ούτε πέρσι ούτε φέτος να μπει το τρίτο αντλιτικό συγκρότημα. Το δεύτερο αντλητικό συγκρότημα μπαίνει 2 ώρες λιγότερο τη μέρα από πέρσι, δουλεύει στις 18 ώρες την ημέρα. Φέτος δεν έχουμε πρόβλημα λειψυδρίας ακόμη πουθενά, ακόμη και οι γεωτρήσεις που υπάρχουν στους οικισμούς, οι στάθμες τους είναι κανονικές, δεν έχουν πέσει καθόλου σε σχέση με τον χειμώνα που είχαμε βροχοπτώσεις είναι η αλήθεια. Βέβαια στη Παλιά Καβάλα έχει σταματήσει ο καταρράκτης,  εδώ και μία εβδομάδα δεν τρέχει καθόλου νερό από τον καταρράκτη, οπότε περιμένουμε το επόμενο διάστημα να το δούμε και στις πηγές της Παλιάς Καβάλας που υδροδοτούν την Παλιά Καβάλα. Αν δε βρέξει σε ένα μήνα θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα μόνο στην Παλιά Καβάλα, οι υπόλοιποι οικισμοί δεν θα έχουν πρόβλημα. Με το βυτίο θα μεταφέρεται νερό στην Καβάλα για να μη ρισκάρουμε να αφήσουμε τις Κορυφές χωρίς νερό που μετά θα πρέπει να κάνει μεγαλύτερη διαδρομή. Η κλιματική αλλαγή πλήττει όχι μόνο την δική μας χώρα αλλά όλο τον κόσμο».

«Ζητήσαμε να γίνει η εγκατάσταση του αγωγού πρώτα στο δρόμο της ΜΟΜΑ (για το δίκτυο ύδρευσης του Παληού) και μετά να βγει ο αγωγός στο δρόμο προς το Παληό ούτως ώστε τμήμα τμήμα να ολοκληρώνεται και να προχωράμε στο επόμενο κομμάτι. Δουλεύουν οι άνθρωποι εκεί, για να το τρέξουν να προχωρήσει. Έχουν σκάψει ήδη με το γκρέιντερ τα μεγάλα κομμάτια και σκάβουν τα σημεία που δε μπορούσε το γκρέιντερ γιατί είχε έναν πάρα πολύ σκληρό γρανίτη οπότε πάνε με μηχανήματα να σπάσουν τον γρανίτη, να γίνει η τοποθέτηση και μετά να βγουν στον κεντρικό πάνω να δουλέψουν. Μέχρι 15 Αυγούστου θα έχει τελειώσει το σκάψιμο και θα προσπαθήσουν να τον έχουν ρίξει μέσα, όταν μιλάμε για εργοτάξιο εννοείται ότι θα υπάρχουν οι απαραίτητες σημάνσεις, έτσι θα γίνεται σε όσα σημεία θα γίνονται τα έργα, δε θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία αν όλοι σεβαστούνε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και οδηγούν με τα όρια που πρέπει.

«Γίνανε τα δίκτυα σε όλους τους οικισμούς αλλά το πηλοθεραπευτήριο δεν είχε δίκτυο για να συνδεθεί με το βιολογικό καθαρισμό οπότε υπογράφουμε σύμβαση για να γίνει η σύνδεση, γιατί όταν μιλάμε για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος αυτές οι υποδομές πρέπει να υπάρχουν. Θα γίνει πολύ γρήγορα, όπως μας είπε ο ανάδοχος μπορεί και σε ένα εξάμηνο να έχει τελειώσει».

Related Articles

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles